!
Basketbal close.jpg

Clubhuis

Kennis Hub

Accommodatie

Clubhuis

Een clubhuis is de plek binnen de vereniging waarin leden samen kunnen komen, kunnen genieten van basketbal en van al het andere wat de vereniging te bieden heeft. Niet elke vereniging heeft een clubhuis tot haar beschikking, toch is “een eigen plek” voor verenigingen heel erg belangrijk voor ledenbinding en ledenbehoud.

CLUBGEVOEL

Hoe belangrijk een eigen clubhuis is, dat weten ze in Vlijmen maar al te goed. Vlijmscherp heeft daar, inspraak in de kantine van de sporthal. Het is niet alleen de plek waar over basketbal gepraat wordt, het is de plek waar de club leeft en ademt. 

MULTIFUNCTIONALITEIT ACCOMMODATIE

Een sportaccommodatie of clubhuis staat nog altijd vele uren in de week leeg. En dat is zonde. Want door middel van samenwerking kan een accommodatie meer gevuld worden. Zo kan de samenwerking gezocht worden met een andere sportvereniging, het onderwijs of een Buitenschoolse opvang.

Efficiënt gebruik van sportaccommodaties is aan de orde van de dag. Gemeentelijke bezuinigingen op sportgebied hebben vooral gevolgen voor de accommodaties. Om investeringen rendabel te maken, moet efficiënter worden omgesprongen met sportaccommodaties. Ook als je niet de eigenaar bent van een accommodatie kan dit bijdragen aan het plezier van jouw leden. Want een levendige accommodatie staat voor reuring en een levendige club.

Maar hoe doe je dat? En waar begin je? lees meer over multifunctionele accommodaties, bekijk wat mogelijk is en welke ideeën er zijn en laat je inspireren door voorbeelden van andere sportverenigingen.

WELKOM OP DE VERENIGING

Als je ergens op visite komt, hoop je dat je gastvrij ontvangen wordt. Dat geldt voor bezoekers van jouw verenigingen ook. Als team ervaar je waarschijnlijk hoe prettig het is om gastvrij ontvangen te worden wanneer je een uitwedstrijd speelt. Gastvrijheid zit hem in kleine dingen. Bijvoorbeeld gemakkelijk de weg naar de kleedruimtes kunnen vinden, en deze daar schoon aantreffen, scheidsrechters een warm welkom geven met een kop koffie of thee, een vriendelijk woordje bij binnenkomst bij de supporters die de moeite hebben genomen om de wedstrijd in de sporthal te komen bekijken.

Wil jij aan de slag met de gastvrijheid op de club?
Inspiratie
Tips voor ontvangst
Voorbeeld VV Maarssen