!
Basketball

Ondersteuning van kaderleden

Kennis Hub

Kader & Vrijwilligers

Ondersteuning van kaderleden

Kaderleden spelen een belangrijke rol binnen de vereniging. Ze begeleiden en motiveren spelers. Het is natuurlijk om spelers met zoveel mogelijk plezier naar trainingen en wedstrijden te laten komen. Maar hoe kan je dit als vereniging aanpakken?

ONDERSTEUNING VAN TRAINERS COACHES

Door middel van bijscholingen, informatieavonden en gesprekken kan je de trainers en coaches van de vereniging ondersteunen. Laat ze praten over waar ze tegenaan lopen, waarin ze zich verder willen ontwikkelen en welke ondersteuning ze daarvoor nodig hebben. Persoonlijk contact werkt hierbij het beste. Twee keer per jaar een voortgangsgesprek kan hierbij wenselijk zijn. Dit heeft zowel voor de vereniging, die werkt aan het plezier en behoud van de kaderleden, als voor de coach, die verder komt in zijn/haar ontwikkeling, voordelen.

Voortgangsgesprekken van coachen en vindt tips hoe je z’n gesprek vorm kan geven.

ONDERSTEUNING VAN SCHEIDSRECHTERS

Goed opgeleide scheidsrechters dragen bij aan een plezierig verloop van wedstrijden en daarmee aan sportiviteit en respect binnen de vereniging. Door structureel aandacht te besteden aan het imago en de ontwikkeling van scheidsrechters, verbetert de kwaliteit van scheidsrechters binnen je vereniging. Ook neemt het beschikbare aantal scheidsrechters toe.

Beleid rondom arbitrage en welke activiteiten een vereniging kan ondernemen om scheidsrechters te ondersteunen.