!
2019_3x3-StreetballMasters-Dames.jpg

3x3 Rankings

Over 3X3 basketball

3x3 Rankings

Vergelijk jouw skills met je vrienden, spelers uit de buurt en van over de hele wereld met behulp van de FIBA 3x3 Ranking. Om de ranking van een team, individu of federatie toe te lichten, heeft FIBA een pagina met uitleg en alle vragen.

Wat is de FIBA3x3 ranking?

Jouw individuele positie op de 3x3planet.com wereld ranking wordt bepaald door de punten die jij verdient bij pick-up games en toernooien die door FIBA zijn erkend, deze toernooien krijgen het label ‘FIBA Endorsed’. Alle 3x3 NL Masters toernooien zijn FIBA Endorsed.

Hoe wordt mijn ranking bepaald?

FIBA kijkt naar twee criteria:

  1. Jouw zes beste FIBA Endorsed toernooiresultaten van de afgelopen twaalf maanden. Het aantal punten dat je verdient, ligt aan het eindresultaat per toernooi en het toernooiniveau.
  2. Jouw tweehonderd beste 'pick-up' resultaten van de afgelopen twaalf maanden. Er is een limiet van tien resultaten per dag. Pick-up games leveren minder punten op dan wedstrijden bij een FIBA Endorsed toernooi.

Hoe worden resultaten ingediend?

De uitslagen van het toernooi moeten door de organisator binnen één week na het toernooi worden ingevoerd op 3x3planet.com. De uitslag van pick-up games moet binnen twee dagen worden ingevoerd. TIP: Het is makkelijker om de 3x3planet.com app te downloaden, zo kun je snel uitslagen invoeren.

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar 3x3@basketball.nl