!
Basketball

Partners

3x3NL Tour 2024

Partners

Amex Logistics

Amex Logistics is de transporteur van de 3x3NL Tour. Zij zijn gespecialiseerd om de complete logistieke dienstverlening, specialiteit geconditioneerd transport, voor alle klanten uit handen te nemen. In Amex Logistics vinden wij een onafhankelijke, betrouwbare en flexibele partner op logistiek gebied die essentieel is voor onze 3x3NL Tour.

Meer info: www.amex.nl

Schelde Sports by Janssen-Fritsen

Schelde Sports is het merk van Janssen-Fritsen op het gebied van basketbalproducten. Geselecteerd als official supplier van de Streetball Masters Tour, met name door de kwaliteit van de basketbal producten en de visie van Schelde Sports op de ontwikkeling van de sport. Zo is Schelde Sports al sinds 1993 lid van het FIBA Research & Study Centre, waar zij zich actief bezighouden met de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van basketbal. 

Meer info: www.janssen-fritsen.nl/

Wilson

Wilson is vanaf 2016 de officiële ballenleverancier van de 3x3NL tour. Wilson zet de allernieuwste 3x3 basketball in, die vorig jaar is ontwikkeld door het innovatieteam van Wilson in Chicago. Deze nieuwe bal, wereldwijd ook de officiële FIBA 3x3 basketball, past goed bij de snelheid van het 3x3 basketball, heeft een verbeterde grip en is makkelijker te hanteren. 

Meer info: www.wilson.com

Topsport Amsterdam

Topsport Amsterdam acquireren en faciliteren topsportevenementen in de metropoolregio Amsterdam. Topsportevenementen die de stad en haar bewoners plezier bezorgen en trots maken. Topsportevenementen die onze sporters het podium bieden om te kunnen uitgroeien tot internationale sporthelden. Dit is ook de reden dat zij al jaren de organisatie van de 3x3NL Tour Finals in Amsterdam supporten.

Meer info: topsport.amsterdam

FIBA

De wereldbasketballbond FIBA is druk bezig met de ontwikkeling van 3x3 basketball op wereldniveau. FIBA organiseert o.a. de FIBA 3x3 World Tour in verschillende wereldsteden. Bovendien zit FIBA achter het online platform voor 3x3 basketball,  play.fiba3x3.com. De Nederlandse Basketball Bond sluit met de 3x3NL Tour en alle andere 3x3 events aan bij deze internationale ontwikkelingen.
Meer info: play.fiba3x3.com