!
2019_3x3_WK_Bettonvil_actie.jpg
22 februari 2020

3x3 Basketbalsters naar Kiev ter voorbereiding op OKT 1

Door Ronald van Dam

De Orange Lions 3x3 bij de vrouwen werken van 24 t/m 27 februari een oefenstage af in Oekraïne ter voorbereiding op het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi in India. Het was de wens van bondscoach Hakim Salem om op weg naar OKT 1 nog meer wedstrijden te spelen en met hulp van de bond van Oekraïne gaat dat gebeuren.

De Nederlandse delegatie vertrekt maandag 24 februari naar Kiev en keert donderdag 27 februari weer terug. Op dinsdag en woensdag wordt een toernooi gespeeld met twee selectieteams van Oekraïne en mogelijk nog een aantal lokale 3x3 teams. Zelf zijn de Orange Lions daar met twee teams. Het eerste team bestaat uit de vier voor OKT 1 geselecteerde speelsters: Loyce Bettonvil, Jill Bettonvil, Noor Driessen en Ilse Kuijt. Team 2 wordt gevormd door Esther Fokke, Charlotte van Kleef, Fleur Kuijt en Karin Kuijt.

Salem: "We zijn nu vooral nog bezig om ons spel te verbeteren, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. We gaan in Oekraïne focussen op het ritme in de aanval en een agressieve manier van verdedigen. Na het toernooi in Frankrijk ben ik benieuwd of we in Kiev stappen kunnen zetten op weg naar het eerste OKT in India."

Gerelateerde artikelen