!
3X3 Utrecht zondag 10072022-160

3x3NL toernooi hosten (bidprocedure)

3x3 evenementen

3x3NL toernooi hosten (bidprocedure)

Het is voor lokale organisaties, zoals verenigingen en stichtingen, mogelijk om een 3x3NL Tour (voorheen Streetball Masters) voorronde te organiseren. Daarnaast is voor organisaties, zoals gemeenten, mogelijk om een 3x3NL evenement af te nemen waarbij de Nederlandse Basketball Bond het evenement namens of samen met de desbetreffende instantie organiseert.

3X3NL TOUR

De 3x3NL Tour is uitgegroeid tot een absoluut begrip in het Nederlandse basketball. De tour, waarbij wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball, telt meerdere voorronden die zowel indoor als outdoor gehouden kunnen worden. Bovendien is de 3x3NL Tour een van de grootste 3x3 basketball tours van Europa, met veel interesse vanuit binnen- en buitenland. De 3x3NL Tour bestaat uit twee soorten evenementen, de 3x3NL Masters en de 3x3NL Endorsed voorronden.

3X3NL ENDORSED

Onder begeleiding van de NBB is het voor verenigingen, maar ook voor stichtingen, bedrijven en sportbureaus mogelijk om zelf een 3x3 toernooi te organiseren dat onderdeel uitmaakt van de 3x3NL Tour. Elke geïnteresseerde organisatie kan een licentie voor de organisatie van een 3x3 evenement afnemen bij de NBB, waardoor het toernooi automatisch onderdeel wordt van de landelijke 3x3NL Tour. Wanneer aan alle licentievoorwaarden is voldaan, krijgt het event het predicaat ‘3x3NL Endorsed’. Geïnteresseerde partijen die een 3x3NL Endorsed toernooi willen hosten, kunnen de bidprocedure 2024 bekijken en een bid insturen bij de NBB.

In afstemming is het tevens mogelijk om tegen een fee een 3x3 Pro toernooi aan het Endorsed toernooi toe te voegen. De organisatie kan opgepakt worden door de geïnteresseerde organisatie of u kunt de organisatie volledig overlaten aan de NBB.

De deadline voor de 3x3NL Tour 2024 is helaas verlopen, maar biedingen voor 2025 zijn welkom.

Heeft u interesse of heeft u vragen, dan kunt u mailen naar:3x3@basketball.nl. Zodra we de mail hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact op.