!
Dirk Bauermann.jpg
10 oktober 2022

Aansprekende coachclinics met licentiepunten bij Landstede Hammers in Herfstvakantie

Landstede Hammers, uitkomend in de BNXT League, heeft een bijzondere samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Spaanse Coosur Real Betis. In het kader van die samenwerking organiseren Landstede en Real Betis in de Herfstvakantie een 'high performance basketball camp' volgens de visie en filosofie van de Spaanse ACB-club. Dat gebeurt van 17 tot en met 20 oktober is het Landstede Sportcentrum. Tegelijkertijd worden er ook twee coachclinics georganiseerd.

Clinic Dirk Bauermann (dinsdag 18 oktober)

Dirk Bauermann geeft op 18 oktober (19.00-21.00 uur) een clinic voor coaches. Hij neemt je uitvoerig mee in zijn visie over hoe je als trainer/coach een eigentijdse ‘5-out offense’ kan implementeren binnen het jeugdbasketball. Bauermann laat een uur lang verschillende soorten trainingsopbouw en -vormen zien met het MU16-team van de NBB Basketball Academy Zwolle. Daarbij richt hij zich specifiek op het moderne 5-out en 4-out basketball in relatie tot een positieve bijdrage aan plezier en ontwikkeling op jonge leeftijd. 

Clinic Alvaro Sanchez en Albert Pericas (woensdag 19 oktober)

Physical trainer Albert Pericas verzorgt samen met Alvaro Sanchez van de NBB Basketball Academy Zwolle MU18/MU22 een clinic over de beginselen van multidisciplinair bewegen voor jonge spelers en speelsters. Ze doen dat woensdag 19 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Sanchez en Pericas laten samen met de spelers het MU14-team  zien hoe je een training kan opbouwen vanaf de eerste ‘movement skills’ naar uiteindelijk de basketbal specifieke ‘game-like situations’. Dat doen ze aan de hand van verschillende ideeën, concepten en drills.

Beide clinics worden in het Engels gegeven en kosten dertig euro per persoon. Voorafgaand aan de clinics staat er koffie en thee klaar voor de deelnemers. De inloop is op beide avonden vanaf een uur of 19.00 uur, de clinics starten om 19.30 uur. Alle deelnemers krijgen na afloop twee vrijkaarten voor de wedstrijd Landstede Hammers tegen Apollo Amsterdam op donderdag 20 oktober. 

Vier licentiepunten

De Nederlandse Basketball Bond waardeert deze clinics met vier licentiepunten per clinic. Naderhand ontvangen de deelnemers een certificaat vanuit de bond en worden de behaalde licentiepunten verwerkt.

Aanmelden voor de clinic(s) kan via het aanmeldformulier. Voor meer informatie of vragen, mail naar tgrit@landstede.nl.

Gerelateerde artikelen