!
Algemeen_Basketbal door ring.jpg
4 november 2021

BC Utrecht Cangeroes van de nul af na zege op Triple Threat

Door Ronald van Dam

BC Utrecht Cangeroes is van de nul af. De Utrechtse basketbalsters wonnen woensdagavond thuis met 76-59 van Triple Threat, waardoor de Haarlemse formatie nu nog de enige club zonder zege is in de Women's Basketball League. De midweekse wedstrijd tussen Jolly Jumpers en Lekdetec.nl leverde een 72-79 uitoverwinning op voor de ploeg uit Bemmel.

BC Utrecht - Triple Threat 76-59

In een wedstrijd die vijftig turnovers telde was het eerste kwart met 15-19 voor de bezoeksters. Maar BC Utrecht gebruikte het tweede (24-7) en derde kwart (17-13) om uit te lopen naar een voorsprong van maximaal 24 punten. Die werd door Triple Threat in het vierde kwart toch nog teruggebracht naar zes punten, al bleven de punten in Utrecht. "Dat laat wilskracht zien en dat maakt me trots. We hebben ons uit en diep dal teruggevochten en voor een jonge ploeg is dat heel belangrijk", vindt Triple Threat-coach Dominique Schemmekes. "We zijn kapot gerebound, daar komt het eigenlijk op neer. Zij hadden dertig aanvallende rebounds en vijftien keer mee balbezit dan wij. Dan moet je zelf vijftig procent driepunters gaan schieten, wil je kunnen winnen."

Zijn collega Ramon Kuipers is blij met de eerste zege van BC Utrecht Cangeroes. "Het verschil was groter dan de uitslag doet vermoeden en we maken het nog onnodig spannend. Deze zege hadden we echt nodig om de opgaande lijn te bevestigen. Die vieren we dus, maar tegelijkertijd vind ik dat we echt kritisch naar onszelf moeten blijven kijken."

Scores BC Utrecht Cangeroes: Renee Hoveling 20 punten (8/14), 4/6 driepunters, 8 rebounds en 4 steals; Ciska Kollen 15 punten (6/9) en 3/5 driepunters; Jozian Cisse 12 punten en 5 rebounds; Lisa van Dalsum 10 punten en 6 rebounds.

Scores Triple Threat: Iris Vennema 23 punten en 4/9 driepunters; Fleur Bastiaansen 10 punten, 12 rebounds en 4 steals; Quinta van Schijndel 13 punten (5/9).

Jolly Jumpers - Lekdetec.nl 72-79

Jeroen van Vugt, dit seizoen de nieuwe hoofdcoach van Lekdetec.nl, zag zijn ploeg woensdagavond in Tubbergen 26 minuten lang 'aardig goed spelen'. "We speelden gecontroleerd en maakten de juiste keuzes. Dat resulteerde in open schoten en lay-ups, waardoor we 19 punten voor stonden aan het einde van het derde kwart."

Maar in het laatste kwart kreeg de bezoekende ploeg het lastig. Jolly Jumpers begon tegen een hoog percentage driepunters raak te schieten en profiteerde van de volgens Van Vugt 'overhaaste beslissingen' in de Bemmelse aanval. Daardoor ging het vierde kwart met 26-14 naar de thuisploeg, maar de zege ging mee naar Gelderland. "Ondanks dat mindere vierde kwart ben ik blij met de overwinning in een toch wel lastige uitwedstrijd. We zijn weer een stapje beter geworden."

Scores Jolly Jumpers: Jade Brughuis 24 punten (8/13), 5/8 driepunters en 11 rebounds; Maréll Glaubitz 13 punten; Noëlle Droste 12 punten (5/10).

Scores Lekdetec.nl: Lisanne de Jonge 20 punten, 13 rebounds en 2 steals; Julia Jorritsma 19 punten (7/11) en 10 rebounds; Yfke Hoek 13 punten (5/.10).

Gerelateerde artikelen