!
22-23 WBL BIN JJ De Kleijn.JPG
19 november 2022

Binnenland na winst in Tubbergen in punten gelijk met koplopers Grasshoppers en Den Helder

Door Ronald van Dam

Startportaal Binnenland is in punten gelijk gekomen met Sportiff Grasshoppers en Den Helder Suns, de twee koplopers in de Women's Basketball League. Voordat komende donderdag de Orange Lions aan de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd beginnen, werd er zaterdag nog een speelronde in de WBL afgewerkt. Binnenland stopte de opmars van Jolly Jumpers door in Tubbergen met 62-66 te winnen. Debutant Basketbal Academie Limburg zorgde voor een stunt door thuis Lekdetec.nl met 61-59 te verslaan. Triple Threat profiteerde van de nederlaag van Lekdetec.nl. De Haarlemse club zegevierde uit met 65-71 bij LGITS.NL Martini Sparks en staat nu alleen op de vijfde plaats. Het duel tussen Topkip Lions en Den Helder Suns ging niet door een sterfgeval in de gelederen van de Suns. Sportiff Grasshoppers was vrij.

Jolly Jumpers - Startportaal Binnenland 62-66

Binnenland trad met een door blessures uitgedunde ploeg aan in Tubbergen. Het eerste kwart was met 10-16 voor de bezoekende ploeg, maar met een heel sterk tweede kwart (21-6) boog Jolly Junpers de achterstand om in een 31-22 voorsprong bij rust. Binnenland-coach Joost van Rangelrooij zag dat zijn gehavende team het na de rust toch om kon draaien. Mede dankzij Marlou de Kleijn die met 34 punten meer dan de helft van de Barendrechtse scores voor haar rekening nam en liet zien in vorm te zijn voor de interland van Nederland tegen Tsjechië komende donderdag in Almere. Van Rangelrooij: "We nemen met deze zege afstand van de nummers vier en vijf op de ranglijst en dat geeft rust richting de tweede helft van het seizoen."
De visie van Martijn Bos, de assistent-coach van Jolly Jumpers: "We hadden afgelopen week de beste trainingsweek van het seizoen, maar begonnen desondanks zwak aan het duel. Het werd uiteindelijk een thriller, waarbij wij op bepaalde momenten de basics niet goed uitvoerden en daardoor de wedstrijd niet over de streep konden trekken. Makkelijke schoten werden gemist, eenvoudige passes kwamen niet aan en dribbels stuiterden weg. Op dat vlak hadden we slimmer en zorgvuldiger moeten zijn. Daarentegen was de focus en strijdlust wel optimaal. Weer bleek dat Binnenland en wij erg aan elkaar zijn gewaagd."

Topscorers Jolly Jumpers: Jasmijn de Cueninck van Capelle 13 punten (5/9) en 7 rebounds; Jade Brughuis 13 punten.
Topscorer Binnenland: Marlou de Kleijn 34 punten (12/23), 11 rebounds en 2/6 driepunters.

Basketbal Academie Limburg - Lekdetec.nl 61-59

De Limburgse debutant in de WBL zegevierde voor de tweede keer dit seizoen en deed dat door een spannende wedstrijd tegen Lekdetec.nl in het vierde kwart naar zich toe te trekken. Door een goed tweede kwart (22-17) leidde BAL met 38-31 bij rust, maar de bezoeksters uit Bemmel wonnen het derde kwart met 6-13, waardoor de stand na drie kwarten weer in evenwicht was: 44-44. In het spannende vierde kwart was BAL net iets beter.

BAL-coach Jorrick Creyghton: "We zijn hier wel tevreden mee. Vooraf hadden we tegen elkaar gezegd alles te gaan geven en als dat dan eindigt in een zege is dat extra lekker. Maar we zijn vooral trots dat we alles op het veld hebben gegooid dat we in ons hebben. Natuurlijk maak je fouten, het blijft basketball, maar uiteindelijk zijn we blij met dit resultaat. We lieten Lekdetec wel veel driepunters nemen (11 op 40, RvD), omdat we af en toe te laat waren in bepaalde rotaties, maar dat mag de pret niet drukken."

Topscorers BAL: Sydney Clayton 21 punten (8/13) en 9 rebounds: Alex LaPorta 19 punten (6/9) en 7 rebounds.
Topscorer Lekdetec.nl: Yordi Kathmann 18 punten en 6/18 driepunters.

Gerelateerde artikelen