!
Algemeen_Basketbal door ring.jpg
16 januari 2022

Binnenland nestelt zich op derde plek in WBL na zege op Lions

Door Ronald van Dam

Startportaal Binnenland heeft zich in de Women's Basketball League op de derde plaats genesteld. De club uit Barendrecht won zaterdag de onderlinge confrontatie met concurrent Lions Basketball met 93-87 en staat nu vier punten achter de twee ongeslagen koplopers Den Helder Suns en Sportiff Grasshoppers die beide niet in actie kamen. Suns hoefde niet te spelen door coronabesmettingen bij tegenstander Lekdetec.nl, Grasshoppers was vrij.

Achter de top vier handhaafde Martini Sparks zich op de vijfde plaats door thuis met 83-72 te winnen van BC Utrecht Cangeroes. Jolly Jumpers, dat in Tubbergen met 68-47 Triple Threat de baas bleef, heeft ook acht punten, maar een duel meer gespeeld.

Startportaal Binnenland - Lions Basketball 93-87

Beide clubs onderkenden het belang van de wedstrijd: de strijd om de derde plek en een betere uitgangspositie straks in de play-offs. Binnenland legde de basis voor de zege in de eerste helft (50-41) en dan vooral in het tweede kwart dat het met 29-21 won. "Aanvallend was het misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen", oordeelde Binnenland-coach Joost van Rangelrooy na afloop. "Verdedigend valt er nog wel een en ander te verbeteren. Maar richting de play-offs was dit een belangrijk duel, dus we zijn blij met het resultaat."
Marlous Nieuwveen, coach van de Lions, vond het 'een beetje een zure nederlaag'. "We waren naar Barendrecht vertrokken met de intentie de punten mee naar Landsmeer te nemen. Dan helpt het niet als je in de eerste minuut al Lies van Straaten kwijtraakt met een enkelblessure. Met de blessures die we al hadden, wordt dan de rotatie nog kleiner. Ze hebben wel als leeuwen op het veld gestaan en hard gewerkt, maar als je 93 punten tegen krijgt, wordt het lastig om te winnen. Vooraf hadden we er op gehamerd dat we de rebound wilden winnen. Dat lukte helaas niet. We gaven te veel aanvallende rebounds weg, waar Binnenland van profiteerde."

Scores Binnenland: Marlou de Kleijn 34 punten (12/22), 6/10 driepunters en 5 rebounds; Eline Kasius 26 (11/18), 7 rebounds en 2 steals; Janine Guijt 13 punten en 5 assists; Gabrielle van den Bosch 11 punten.
Scores Lions: Charlotte van Kleef 24 punten (9/17), 3/8 driepunters en 5 rebounds; Tanya Bröring 22 punten, 5 rebounds, 7 assists en 8 steals; Myrthe den Heeten 18 punten (7/11); Loyce Bettonvil 13 punten, 7 rebounds, 4 assists en 3 steals.

Martini Sparks - BC Utrecht Cangeroes 83-72

De thuisploeg miste in z'n eerste competitieduel van het nieuwe jaar door corona en blessures vier speelsters. Coach Robert Tinga was vooral blij hoe zijn team de tweede helft speelde die de Sparks met 45-36 wonnen. "De eerste helft was onder de maat, maar na rust speelden we als team, ging de bal rond in de aanval en leverde iedereen z'n bijdrage. Verdedigend moeten we echt nog stappen maken, vooral de rebound en onze helpside verdediging moeten beter. Maar goed, na twee weken vrij en heel hard trainen is dit weer een mooie stap."
Zijn collega-coach Ramon Kuipers van BC Utrecht Cangeroes was teleurgesteld, al kon hij 'een karrevracht aan personele problemen' als excuus aanvoeren. "We verliezen onnodig en het helpt niet als onze enige guard al in het tweede kwart door haar enkel gaat. Los daarvan tonen we te weinig discipline, op basis waarvan we deze wedstrijd hadden kunnen winnen."

Scores Sparks: Addy Clift 34 punten, 5/13 driepunters, 9 rebounds en 6 steals; Kim Jaasma 14 punten en 8 rebounds; Kirsten Simpson 13 punten (6/8) en 6 rebounds; Meike Koelman 11 punten en 8 rebounds.
Scores BC Utrecht Cangeroes: Renee Hoveling 22 punten, 9 rebounds en 4/10 driepunters; Josefien Cornelissen 16 punten, 12 rebounds en 5 assists; Melissa 't Jong 12 punten (5/7) en 7 rebounds; Ciska Kollen 10 punten en 13 rebounds.

Jolly Jumpers - Triple Threat 68-47

Triple Threat-coach Dominique Schemmekes beoordelde het duel als 'een niet zo'n geweldige wedstrijd' van zijn team uit Haarlem. "Verdedigend waren we wel fel. Maar we kregen maar weinig aanvallende rebounds te pakken, omdat Jolly Jumpers de bucket heel klein maakte. Wij bleven maar in de hoek staan om te schieten. Daar hadden we betere aanpassingen moeten maken. We hadden 38 keer balverlies en zijn kapot gerebound. Daar houdt het zo'n beetje wel mee op."

Scores Jolly Jumpers: Iris Zwart 12 punten; Anke Rikhof 10 punten (5/9).
Scores Triple Threat: Quinta van Schijndel 11 (4/6).

Gerelateerde artikelen