!
Algemeen Topsporthal Almere.jpg
28 juni 2022

Coach Shivek host gratis clinic met Orange Lions U18 voor interland op maandag 4 juli

Voorafgaande aan de interland van de Orange Lions tegen Italië maandag 4 juli a.s. is Arik Shivek gastheer van een clinic voor basketbalcoaches. De hoofdcoach van de Orange Lions Academy neemt de deelnemers mee in zijn visie op 'offensive rebouding en transition defense'. De clinic, waar de Orange Lions MU18 hun medewerking aan verlenen, vindt plaats in de breedtesporthal van het Topsportcentrum Almere en start om 17.30 uur.

De factor 'second chance points'

Een steeds meer bepalende factor in het hedendaagse basketball is het aantal 'second chance points' dat een team na aanvallende rebounds weet te maken. De Nederlandse finale van de BNXT League tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Heroes Den Bosch was een waar gevecht onder de borden, een aspect dat door de coaches Geert Hammink en Erik Braal continu als aandachtspunt werd benoemd in de voorbeschouwingen. Maar hoe train je dit? En hoe zorg je ook op het hoogste niveau voor het verdedigend evenwicht? Dat zijn de belangrijke vragen die worden behandeld tijdens deze clinic.

Coach Shivek laat graag zijn visie over dit onderwerp schijnen. De Israëliër is niet alleen hoofdcoach van de Orange Lions Academy, maar ook docent voor de FECC FIBA-cursus. De Nederlandse Basketball Bond is er trots op dat Shivek voor deze clinic kan werken met de Orange Lions MU18. Het team van coach Vincent van Sliedrecht draait momenteel een intensief zomerprogramma in aanloop naar EK U18 in de B-divisie dat voor de jonge Lions op 29 juli in het Roemeense Ploieşti van start gaat.

De clinic begint om 17.30 uur, deuren gaan open om 17.00 uur. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Uiteraard worden er licentiepunten toegekend. Aan deelnemers het verzoek zich vooraf aan te melden via NBB Digitaal inschrijven (Landelijk, bijscholingen, trainingsbijscholingen). Drankjes en kaarten voor de wedstrijd zijn voor rekening van de deelnemer.

Gerelateerde artikelen