!
Witvoet krijgt onderscheiding.jpg
6 juni 2022

Hans Witvoet is alsnog in het zonnetje gezet als Lid van Verdienste van de NBB

Hans Witvoet is alsnog in het zonnetje gezet. Hij werd tijdens de digitale Algemene Vergadering op 28 november 2020 onderscheiden als Lid van Verdienste voor zijn jarenlange inzet voor het basketball, maar kon door de coronapandemie de bijbehorende versierselen destijds niet fysiek ontvangen. Die zijn hem nu alsnog uitgereikt door Joop Brakenhoff, voorzitter van de Nederlandse Basketball Bond. Dat gebeurde maandag tijdens de NBB Finals in sportcomplex De Altis in Rijswijk.

Hans Witvoet is ruim veertig jaar bestuurlijk actief geweest in het basketball. In 2003 kreeg hij al de Bondspeld uitgereikt voor zijn inspanningen als bestuurslid bij de NBB en deelname aan de antidopingcommissie van de bond. Daarnaast was hij in de jaren 2014 en 2015 actief bij de integratie van de Rayons binnen de NBB, waar hij als voorzitter van Rayon Noord-Holland en later de afdeling Noord-Holland van 2014 t/m 2019 zeer nauw bij betrokken was.

Witvoet zegt dat hij aangenaam verrast is door de benoeming tot Lid van Verdienste. “Ik ben altijd bestuurlijk actief geweest. Regelen en oplossen, dat lag mij wel en dan kom je vanzelf in de ‘hogere’ regionen van een bond terecht. Zeker als zaken niet goed gingen, waren we elke keer weer opnieuw bereid om het in goede banen te leiden. Als bestuurder heb ik geleerd om vooral op de achtergrond te blijven, ik beschouwde me altijd als een ‘facilitator’ van de bond."

Hans Witvoet en Joop .jpg

Gerelateerde artikelen