!
Basketbal close.jpg
2 november 2022

Inzage in opleidingen en voortgang cursisten voor verenigingen met Flowsparks

Het zijn twee van de meest gestelde vragen van verenigingen: wat is nou precies de inhoud van een bepaalde opleiding?  En hoe kan ik zien welke leden en/of spelers zijn begonnen met een opleiding? Hiervoor is nu een oplossing gevonden.

Eind oktober hebben alle basketbalverenigingen in Nederland een inlogcode gekregen voor 'Flowsparks'. Dit is gedaan op het zogenaamde dwf emailadres; het emailadres dat wordt gebruikt voor de inlog van de wedstrijdtablet en het digitale scoreformulier. Via deze inlogcode hebben de clubs inzage in de opleidingen: Spelregelbewijs, BS2, BS3 en Fast Break.

Dit betekent dat je als bestuurder op de hoogte kan blijven van de opleidingen en ook de leden daar mogelijk in kan meenemen en in kan adviseren. Als geïnteresseerde kun je nu ook bij de club aankloppen om je te oriënteren.

Door verdere uitwisseling van de systemen Sportlink en Flowsparks kunnen verenigingen zien welke personen bij de club zijn gestart met welke opleiding en hoe ver ze zijn. Met name voor het Spelregelbewijs was dit van belang. Het is voor zowel clubs als de NBB fijner als we daar sneller in kunnen schakelen. Een handleiding hoe men dit kan opvragen is meegestuurd. De handleiding is ook te downloaden via: https://www.basketball.nl/competities/spelregels/spelregelbewijs/

Bovenstaande geldt alleen voor de personen die een opleiding via de NBB volgen en of clubs die werken met het lesmateriaal in de digitale leeromgeving.

Gerelateerde artikelen