!
Jacobine Klerx Namur.jpg
4 november 2021

Jacobine Klerx vervangt geblesseerde Natalie van den Adel bij Orange Lions

Door Ronald van Dam

Na Esther Fokke heeft ook Natalie van den Adel met een blessure moeten afhaken bij de Orange Lions in de aanloop naar het eerste kwalificatiewindow voor EuroBasket 2023. De voor de Spaanse club Duran Maquinaria Ensino spelende guard is net als Fokke geblesseerd aan haar enkel. Bondscoach Julie Barennes en haar staf hebben Jacobine Klerx opgeroepen als vervanger op de positie van Van den Adel.

De 26-jarige Jacobine Klerx komt dit seizoen uit voor de Belgische club Basket Namur Capitale uit Namen. De 1.75 meter lange guard, geboren in Waalwijk en als basketbalster opgegroeid bij PSV Almonte, speelde t/m het seizoen 2016/2027 in Nederland bij Lekdetec.nl. Met de club uit Bemmel veroverde ze tweemaal de landstitel (2015 en 2017) en twee keer de nationale beker (2016 en 2017). Daarna koos ze ervoor haar basketbalcarrière voort te zetten in het buitenland.

Klerx speelde in het siezoen 2017/2018 voor de ChemCats Chemnitz in Duitsland en vervolgens twee seizoenen bij Spirou Ladies Charleroi in België, waar ze een ernstige knieblessure opliep. De coronapandemie voorkwam een doorstart bij de Italiaanse club Galli San Giovanni Valdarno in de Italiaanse A2, waarna ze dit seizoen een contract tekende bij Namur op het hoogste Belgische niveau. Daar is ze tot nu toe goed voor gemiddeld 15,2 punten, 4,0 rebounds en 2,7 assists per duel.

In de prijzenkast van Klerx prijkt ook een bronzen medaille die ze in 2017 met de Orange Lions won bij de FIBA 3x3 Europe Cup op het Museumplein in Amsterdam, de eerste grote prijs voor de Nederlandse vrouwen in het internationale 3x3 basketball.

De Orange Lions spelen in het eerste window op donderdag 11 november in Amsterdam thuis tegen Ierland en zondag 14 november in Minsk uit tegen Wit-Rusland. Tickets voor de interland tegen Ierland, die om 18.30 uur in Sporthallen Zuid begint, zijn hier te bestellen.

Foto: Basket Namur Capitale

Gerelateerde artikelen