!
2019_NBBFinals_Crackerjacks-Dunk.jpg
3 juni 2022

Landelijke NBB Finals van 4 t/m 6 juni in Landsmeer, Den Bosch en Rijswijk

Door Ronald van Dam

De landelijke NBB Finals zullen op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni a.s. op drie verschillende locaties plaatsvinden. Na twee jaar zonder finales als gevolg van corona kunnen we eindelijk weer finalewedstrijden spelen. Er is voor dit seizoen gekozen voor een opzet met drie locaties in plaats van één.

Landslake Lions organiseert de finales van de Vrouwen U18 en Vrouwen U20 (op zaterdag 4 juni) en Vrouwen U14 en Vrouwen U16 (zondag 5 juni). De vereniging uit Landsmeer bestaat dit jaar vijftig jaar en combineert dit met hun  jubileumactiviteiten. De entreeprijs is 5 euro voor een dag en 7,50 voor twee dagen. Tickets zijn aan de kassa op locatie te koop.

De finales bij de Mannen U12 t/m U22 worden gespeeld bij Heroes Den Bosch in De Maaspoort. De Mannen U18, Mannen U20 en Mannen U22 spelen hun finale op zondag 5 juni en de Mannen U12, Mannen U14 en Mannen U16 op maandag 6 juni. De entreeprijs is 6 euro, tickets zijn aan de kassa op locatie te koop.

Lokomotief en Cobranova hebben de handen ineengeslagen en zijn in Rijswijk gastheer voor de Mannen Promotiedivisie, Vrouwen Promotiedivisie, Mannen Eerste divisie en Vrouwen Eerste Divisie. Deze finales worden op maandag 6 juni gespeeld in de nieuwe sporthal Altis. De entreeprijs hier is 5 euro.

De Finals worden in nauwe samenwerking tussen de Nederlandse Basketball Bond en de verenigingen georganiseerd. 

NJK VU12

Naast de finales van de hoogste landelijke divisies wordt zaterdag 4 en zaterdag 11 juni ook weer een Open Nederlands Kampioenschap georganiseerd voor de Vrouwen U12 categorie. Op 4 juni worden voorrondes gespeeld in Barendrecht en Arnhem. De finaledag op 11 juni wordt in sporthal Sportlaan in Den Helder gespeeld.

ROLSTOEL TOERNOOIDIVISIE B

De Rolstoelcompetitie wordt ook 4 juni afgesloten met de finaledag van de Toernooidivisie B. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Zevenkamp in Rotterdam.

Gerelateerde artikelen