!
2223 EL Women Mersin Cornelius
14 april 2023

Laura Cornelius met Mersin Yenisehir naar finale van EuroLeague Women

Laura Cornelius heeft met haar Turkse club CBK Mersin Yenisehir Belediyesi de finale van de EuroLeague Women bereikt. De Nederlandse guard was vrijdagavond in de met 58-78 gewonnen halve finale van de Final Four tegen gastheer ZVVZ USK Praag goed voor 7 punten en 6 rebounds. Cornelius startte en kreeg bijna 34 minuten speeltijd. Tegenstander in de finale zondag is Fenerbahce. Die Turkse club was in de andere halve finale met 77-70 de Italiaanse club Schio de baas.

De 27-jarige Cornelius is na Emese Hof de tweede Nederlandse speelster die de finale van de sterkste Europese clubcompetitie mag spelen. In 2021 verloor Hof met haar toenmalige Spaanse club Perfumerias Avenida in de eindstrijd van de Russische topformatie Ekatarinburg.

Cornelius en Hof trokken jarenlang samen op bij de Orange Lions Academy, het nationale opleidingsprogramma bij de vrouwen, en later bij de universiteitsploeg van de Miami Hurricanes. Hof staat nu onder contract bij Praag, de ploeg die in de Final Four door het Mersin van Cornelius werd verslagen, maar scheurde in de voorbereiding van het seizoen haar kruisband af.

Mersin stond bij de rust met 40-44 voor tegen Praag, maar denderde daarna door naar een overwinning met twintig punten verschil. In Turkije eindigden de finalisten Mersin en Fenerbahce als eerste en tweede in de KBSL. In de competitie wonnen de twee clubs van elkaar in de twee onderlinge confrontaties en zijn ze allebei doorgedrongen tot de halve finales van de play-offs.

De finale in Praag wordt zondag om 20.00 uur gespeeld.

Gerelateerde artikelen