!
2223 Basketball Cup Landstede VU16
27 maart 2023

MBCA MU16, Landstede Hammers VU16 en Heroes Den Bosch MU18 ook bekerkampioen

Ook MBCA MU16, Landstede Hammers VU16 en Heroes Den Bosch MU18 mogen zich bekerkampioen noemen. Zondag werden in de sfeervolle Apollohal in Amsterdam de laatste drie finales gespeeld van de Basketball Cup 2023, het nationale bekertoernooi van de Nederlandse Basketball Bond.

Landstede Hammers - MBCA 66-92 (MU16)

De Mannen U16 finale tussen Landstede Hammers en MBCA was nooit een echte wedstrijd, daarvoor was het krachtsverschil te groot. Bij Landstede wilden de schoten maar niet vallen, terwijl MBCA verdedigend constant veel druk gaf en met heel veel energie speelde. Dat alles was te veel van het goede voor Landstede, waardoor de Basketball Cup in de jongste leeftijdscategorie bij de mannen mee naar Amstelveen ging.

Landstede Hammers - BS Leiden 79-74 (VU16)

De tweede finale van de dag was een stuk spannender. Leiden liep in het begin even achter de spreekwoordelijke feiten aan, maar vocht zich knap terug in de wedstrijd. Landstede zag de tegenstander nog dichtbij komen, maar hield in de beslissende fase de rug recht en zorgde er zo toch voor dat er een beker mee terug kon worden genomen naar Zwolle.

2223 Basketball Cup MBCA MU16

Heroes Den Bosch – Apollo Amsterdam 84-82 n.v. (MU18)

Nadat de Mannen U22 zaterdag al voor bekersucces hadden gezorgd, wilde Apollo MU18 dat voorbeeld maar al te graag volgen. De laatste finale van de dag ontaardde in een bijzonder spannende wedstrijd, waarbij Heroes verzuimde om al in de slotfase van de reguliere speeltijd vanaf de vrije worplijn de wedstrijd te beslissen. Maar in de verlenging lukte dat de club uit Den Bosch alsnog. Hidde Schottert was met 30 punten topscorer bij de winnende ploeg, terwijl Joris Metz er voor verliezer Apollo ook 30 scoorde.

Terugkijken?

Dat kan op YouTube.

2223 Basketball Cup Apollo MU18

Gerelateerde artikelen