!
22 EK 3x3 NED AZB overview.jpg
31 oktober 2022

Met Brian Benjamin, Patrick Kathmann en Victor Anfiloff heeft NBB de ‘technische driehoek’ rond

Door Ronald van Dam

Na de recente aanstelling van Brian Benjamin als Technisch Directeur versterkt de Nederlandse Basketball Bond de technische organisatie verder met de komst van Victor Anfiloff, die per direct als programmamanager 3x3 aan de slag gaat.

Daarmee heeft de Nederlandse Basketball Bond de nieuwe zogeheten ‘technische driehoek’ rond. En is de organisatie klaar voor het belangrijke sportjaar 2023, dat voor 3x3 een Pré-Olympisch jaar is, waarin voor de 5-5 mannen een nieuwe EuroBasket-cyclus begint en waarin voor de rolstoelbasketbalteams zowel een Wereldkampioenschap als een Europees Kampioenschap op het programma staat.

Onder kersverse Technisch Directeur Benjamin vallen in de nieuwe structuur twee programmamanagers. Anfiloff is zogezegd verantwoordelijk voor het 3x3 basketbal. Patrick Kathmann is programmanager voor de 5-5 selecties, de Orange Lions Academy en het rolstoelbasketbal.

Nieuwe aanwinst Victor Anfiloff (foto hieronder) is verheugd om terug te gaan naar zijn roots. “In 1976 deed mijn oom als basketballer voor Australië mee aan de Olympische Spelen in Montreal en tot mijn vijftiende had ik elke dag een basketbal in mijn handen. Later werd dat volleybal en beachvolleybal, een sport waarin ik ook als coach, prestatiemanager en Technisch Directeur in Nederland en Australië veel kennis van topsport heb vergaard. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan in mijn nieuwe rol als programmamanager en de zeer gemotiveerde groep van 3x3 spelers en technische staf te helpen om onze Olympische ambities van deze spannende en explosieve sport te realiseren.

Anfiloff.jpg

Algemeen Directeur Maarten Hoffer is blij met de vernieuwde topsportstructuur. “Basketball is de tweede teamsport ter wereld en in Nederland een sport met meerdere topsportprogramma’s. Bij 3x3 en rolstoelbasketbal willen we tot de wereldtop blijven horen. Met onze 5-5 teams willen we zowel in de jeugd als de senioren het gat met de internationale top verkleinen. Dat vraagt om een ervaren topsportorganisatie met ruimte om aan een meerjarenplan te bouwen en daarbinnen innovatief en pragmatisch aan de topsportcultuur te werken. Met Brian, Patrick en Victor hebben we sterke managementkwaliteiten en de ervaring van een hoofdcoach en een technisch directeur gebundeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit sterke team onder leiding van Brian onze ambities kan realiseren.”

Gerelateerde artikelen