!
23 WK Rolstoelbasketbal NED FRA Bellers
12 juni 2023

Nederlandse rolstoelbasketballers veel te sterk voor Frankrijk bij WK in Dubai

De Nederlandse mannen hebben ook hun tweede wedstrijd bij het naar 2023 uitgestelde WK rolstoelbasketbal in Dubai gewonnen. Dat gebeurde maandagochtend op overtuigende wijze. De Orange Lions waren in de tweede groepswedstrijd met 77-46 veel te sterk voor Frankrijk. Al eerder werd er met 51-57 van Zuid-Korea gewonnen.

Frankrijk, een team met goede spelers waarvan je nooit weet wat ze gaan brengen, werd vooraf een beetje gezien als de ´dark horse´ van de poule. De eerste twee kwarten bleven beide teams nog aardig bij elkaar, waarbij Nederland wel licht de overhand had. Het was de Fransen al snel duidelijk dat ze er een zware dobber aan hadden om Mendel Op den Orth zoveel mogelijk uit te schakelen.

Maar het kwam niet alleen van hem. Vanaf het derde kwart begon Nederlands als ploeg steeds beter te draaien en daardoor ook verder uit te lopen. Ondanks de constante dubbele dekking op Op den Orth verdween de ploeg van bondscoach Cees van Rootselaar langzaam maar zeker steeds verder uit zicht. Via een sterk vierde kwart (27-9) bepaalde het geconcentreerd spelende Nederland de eindstand op 77-46.

23 WK Rolstoelbasketbal NED FRA Op den Orth

Van Rootselaar: "In de eerste wedstijd hadden we nog last van de spanning die bij een toernooistart hoort, maar vandaag niet meer. Het team heeft verdedigend heel erg sterk gespeeld. Er was onderling een goede communicatie en mijn spelers hielden zich aan de afspraken. Winnen met 31 punten van Frankrijk is super. Dinsdag een dag rust en dan de focus op Argentinië, want eerste in de poule worden is heel belangrijk."

Mendel Op den Orth (kleine foto) was wederom topscorer bij Nederland. Hij was dit keer goed voor liefst 38 punten en 15 rebounds, gevolgd door Robin Poggenwisch met 17 punten en Mattijs Bellers (grote foto) met 12 punten.

Woensdag 14 juni speelt Nederland de laatste groepswedstrijd om 14.45 uur Nederlandse tijd tegen Argentinië.

Foto: Steffie Wunderl

Gerelateerde artikelen