!
IowaState.jpg
21 maart 2022

Nog twee Nederlanders over met Sweet Sixteen in aantocht tijdens March Madness

Door Ronald van Dam

Met de Sweet Sixteen in aantocht zijn er nog twee Nederlanders over tijdens March Madness. In het NCAA Tournament, de jaarlijkse apotheose van het college basketbalseizoen, drong Tristan Enaruna met Iowa State door tot de laatste vier in de Midwest Region. Daarin treft de Nederlander zijn landgenoot Thomas Oosterbroek die uitkomt voor de University of Miami. Voor David N'Guessan (Virginia Tech) en Jonas Visser (San Francisco) was het toernooi al in de eerste ronde voorbij. Ook de vier Nederlandse vrouwen zijn inmiddels uitgeschakeld. Wie March Madness wil volgen, kan daarvoor terecht bij sportzender ESPN.

Het leuke van March Madness is dat het steeds naar om één enkele wedstrijd gaat, waarbij een stunt altijd op de loer ligt. Dat was zeker het geval bij de zege van het als elfde geplaatste Iowa State tegen Wisconsin, de nummer drie van de Midwest Region. Derdejaars Enaruna, een 'junior', kwam in die wedstrijd in acht minuten van de bank af tot vier rebounds. In de eerste ronde tegen LSU (6) stond de Nederlander wel in de basis en was toen goed voor 2 punten, 2 rebounds en 2 assists in de met 59-54 gewonnen wedstrijd. De in Amsterdam geboren Thomas Oosterbroek, een freshman (eerstejaars), kwam in beide zeges van Miami (10) niet in actie. De Hurricanes schakelden in de 'round of 64' eerst USC (7) uit met 68-66 en daarna het in de Midwest als tweede geplaatste Auburn, met 79-61. De wedstrijd tussen Iowa State en Miami wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 03.00 uur gespeeld.

Bij de vrouwen lagen Milou Vennema (Longwood, 16) en Floor Toonders (Florida, 10) er in de eerste ronde al uit. Vennema speelde tegen NC State twee minuten mee en pakte 1 rebound in de met 96-68 verloren wedstrijd tegen nummer één in de Bridgeport Region. Toonders kwam in twintig minuten speeltijd voor de Gators tot 3 punten en 7 rebounds, maar verloor wel met 69-52 van Central Florida (7). Maud Huijbens (Gonzaga) en Alina Sendar (Georgia) drongen wel door tot de 'round of 32', maar werden daarin beiden uitgeschakeld met hun teams. Gonzaga (9) boog met 68-59 voor nummer één Louisville in de Wichita Region en Georgia (6) ging met 67-44 onderuit tegen Iowa State (3) in Greensboro Region. Huijbens en Sendar kregen beiden geen speeltijd.

Gerelateerde artikelen