!
nba-global-games-14.jpg
3 juli 2022

OLA-talenten Max Pikaar en Matthijs Verhallen uitgenodigd voor Global Games

Door Ronald van Dam

Mooi nieuws voor de Orange Lions Academy, het door NOC*NSF ondersteunde nationale opleidingsprogramma van de Nederlandse Basketball Bond! Talenten Max Pikaar en Matthijs Verhallen hebben een uitnodiging gekregen om mee te doen aan de NBA Academies Global Games van 6 t/m 10 juli a.s. in de Amerikaanse stad Atlanta.

In de vier jaar dat de Orange Lions Academy bestaat zijn Pikaar en Verhallen de derde en vierde speler die deze eer ten beurt valt. Al eerder kregen Yannick Kraag en Yulian Ramirez de kans om aan de Global Games mee te doen. Kraag deed dat in 2019 in Letland en Chicago. Hij is inmiddels uitgestroomd naar de Spaanse topclub Joventut Badalona. In datzelfde jaar mocht Ramirez, nu onder contract bij het Duitse Würzburg, meedoen aan de Global Games in Australië.

De 17-jarige Pikaar en de 18-jarige Verhallen maken deel uit van de huidige lichting talenten van de OLA. Hoofdcoach Arik Shivek is er trots op dat zijn spelers zijn uitgenodigd door de NBA. “Max en Matthijs zijn twee van onze grootste talenten. Als OLA zijn we heel blij dat zij de kans krijgen om op het hoogste niveau hun skills en kwaliteiten te laten zien. We wensen Max en Matthijs hele veel succes, ook als ze daarna met de Orange Lions U18 aan het Europees Kampioenschap mee gaan doen.”

Gerelateerde artikelen