!
17 augustus 2022

Orange Lions MU16 moeten vizier richten op lijfsbehoud na verlies tegen Polen

Door Ronald van Dam

De Orange Lions MU16 moeten volle bak het gevecht aan om zich te handhaven op het hoogste Europese niveau. Bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie verloor de jonge Nederlandse ploeg woensdag met 65-80 van Polen. Als gevolg van deze nederlaag spelen de Lions nu verder om de plaatsen 13 t/m 16 en moeten de laatste twee wedstrijden winnen om de plek in de A-divisie te behouden.

Kwartstanden

26-17; 10-26; 10-24; 19-13

Game flow

De beste start was voor Polen dat met 6-10 voorkwam, maar vanaf 16-16 finishte Nederland het eerste kwart na een 10-1 run met een 26-17 voorsprong. Helaas konden de Orange Lions die niet vasthouden. Door het tweede kwart met 10-26 te winnen leidde Polen bij rust met zes punten verschil: 36-42. De genadeklap werd uitgedeeld bij 41-47 in het derde kwart. De Polen marcheerden met een 16-2 run door naar 43-63 en die dreun kwam Nederland niet meer te boven, al won Oranje het vierde kwart nog wel met 19-13.

Stats don't lie

Het grote verschil zat vooral in de 'points in the paint', met 32-58 dik in het voordeel van Polen die ook veel meer punten op de break scoorden: 22 om 9. Het totale schotpercentage van Polen was 54,8 (34 op 62), waar Nederland maar 39,1 procent van het veld was.

Topscorers

Nederland: Dwayne Aristode 25 punten (9/16), 5 op 10 driepunters, 7 rebounds en 3 steals; Wamba Ngouateu 17 punten, 4 rebounds en 2/6 driepunters; Seal Diouf 14 punten, 9 rebounds en 2 blocks.
Polen: Iwo Baganc 16 punten.

'Polen heeft de overwinning meer verdiend'

Burhan Alibegovic (bondscoach): "We waren helaas niet in staat om de energie van de wedstrijd tegen Slovenië van gisteren mee te nemen naar vandaag. Waar wij het lieten liggen, kwamen de Polen meer in hun ritme en om die reden hebben zij de overwinning verdiend."