!
22 EK MU20 NOO NED Volkslied.jpg
7 augustus 2022

Orange Lions MU18 en VU18 spelen voor plekken 5 t/m 8 op finaledag

De Orange Lions MU18 en VU18 spelen zondag hun laatste wedstrijden van het Europees Kampioenschap in de B-divisie. Beide teams bereikten de kwartfinale na tweede te eindigen in de groepsfase, maar verloren vervolgens de eerste ronde van de kruisfinales.

De Orange Lions VU18 speelden een sterke eerste helft in de kwartfinale tegen Servië, maar moesten in het laatste kwart toch hun meerderen erkennen. Zaterdagmiddag herpakten de Nederlandse vrouwenploeg zich. Opnieuw een spannende wedstrijd, maar ditmaal bleven de Orange Lions koel en trokken in de slotfase de wedstrijd naar zich toe.

Op de finaledag neemt de Nederlandse ploeg het op tegen Kroatië om 15.00 uur Nederlandse tijd voor de vijfde plaats van het toernooi.

Iris Vennema bij MVP-kandidaten

De Groningse Iris Vennema zit tussen de kandidaten voor de MVP-titel op het EK. De speelster van Den Helder Suns scoort gemiddeld 15.6 punten en doet dat tegen een schotpercentage van exact 50 procent. Stemmen kan op de site van FIBA Europe.

MU18 voor zevende plaats

De Orange Lions MU18 bereikten de kwartfinale ternauwernood. Door op de slotdag van de poulefase te winnen van Georgië, mocht het aantreden tegen Denemarken. De Denen, tot nog toe ongeslagen, staan morgen in de finale van het EK in de B-divisie. Met speels gemak won Denemarken dan ook van de Orange Lions.

Na de uitschakeling deed de Nederlandse ploeg niet meer mee om de prijzen en ging het spelen voor de lagere klassering. Na nog een verliespartij tegen Portugal speelt het morgen tegen Roemenië voor de zevende plaats. De tip-off is om 16.45 uur.

Gerelateerde artikelen