!
22 EK MU20 KOS NED Verhallen.jpg
30 juli 2022

Orange Lions MU18 ‘komen van koude kermis thuis’ in eerste poulewedstrijd

Door Luuk von Burg

De eerste wedstrijd in de poulefase van de Orange Lions MU18 is uitgedraaid op een teleurstellende verliespartij. In Roemenië was Noorwegen met 75-56 te sterk. “We hadden in de eerste helft 18 turnovers, dan doe je eigenlijk al niet meer mee”, sprak bondscoach Vincent van Sliedregt na de wedstrijd.

Voordat de wedstrijd van start ging moesten de twee ploegen nog even geduld hebben. Een defecte basket deed de start van de interland met een bijna een uur vertragen. Na dat extra uur bleken de Noren klaar voor de wedstrijd, want al snel bouwden zij aan een double digit lead.

“We wennen veel te laat aan het tempo en de druk van dit niveau”, is de realistische conclusie van Van Sliedregt. “Je vraagt je dan af hoe dat kan dat wij daar nog niet mee om kunnen gaan. Het is een beetje een gebrek aan ervaring. We zijn dit ook niet tegengekomen in onze voorbereiding.”

Box score

Er werd gezegd dat we met ons fysieke talent ver zouden kunnen komen. Ik was daar al een beetje huiverig voor, omdat dat niet veel zegt. Het tempo waarop we beslissingen maken, zowel aanvallend als verdedigend, laat zien dat we nog maar een klein landje zijn.”

Bij rust is de achterstand opgelopen tot 38-18. Maar ook na rust weten de jonge Lions niet dichterbij te komen, sterker nog, de Noren lopen nog verder uit. Pas in het vierde kwart weet Nederland een klein vuistje te maken en een run op het veld te leggen.

“Het is fijn voor het zelfvertrouwen dat we niet alleen maar achter de feiten hebben aangelopen. Maar het was bij lange na niet genoeg om nog aanspraak te maken op de winst. We zijn van een koude kermis thuisgekomen”, resumeert Van Sliedregt.

Morgen komen de Orange Lions MU18 weer in actie. Dan wacht Bosnië en Herzegovina. Een ploeg die volgens Van Sliedregt een groot aantal spelers heeft dat al meedoet in het volwassen mannenbasketbal.

“We gaan proberen snel aan te haken op dat niveau en dan wellicht mee te kunnen of verrassen. Want daar speel je wel altijd voor”, besluit Van Sliedregt.

Next game

14.45 uur VS Bosnië en Herzegovina

Gerelateerde artikelen