Vrouwen U18 Orange Lions Iris Vennema
2 augustus 2022

Orange Lions VU18 maken na rust het verschil

Door Luuk von Burg

Ook de tweede poulewedstrijd van de Orange Lions MU18 op het EK in de B-divisie is een overwinning geworden. In het Bulgaars Sofia wonnen de vrouwen van IJsland met 72-57.

Gameflow

Na de relatief eenvoudige overwinning tegen Noorwegen, stond maandagavond het volgende Scandinavische land te wachten. IJsland had twee dagen eerder ruim verloren van Slowakije en had een overwinning nodig om zicht te houden op de knock-out fase.

De eerste minuten zijn voor de Nederlandse vrouwen, maar als de IJslandse de druk opvoeren en een full court press neerzetten, loopt de voorsprong in rap tempo terug. IJsland buigt de achterstand zelfs om in een voorsprong en gaat de kleedkamer in, met een 32-35 voorsprong.

Na rust neemt Iris Vennema een scorend hoofdrol op zich. Met steals en drives neemt de Groningse het voortouw in een run van de Orange Lions. In het derde kwart bouwt Nederland aan een voorsprong die niet meer te achterhalen valt voor IJsland.

Na afloop hield bondcoach Chris Stomp het kort: “Je ziet dat de verhoudingen binnen het team duidelijk beginnen te worden.”

Stats don’t lie

Het lengteoverwicht was goed te zien in de statistieken. De Orange Lions maakten liefst 16 second chance points en pakte 20 aanvallende rebounds. Daarbij wist Nederland als team 20 steals te pakken, waaruit 44 punten werden gemaakt.

Topscorers

Nederland: Iris Vennema 25 punten (11/17 FG), Jaleesa Molina 11 punten, Pien Steenbergen 11 punten, Phoenix Stotijn 10 punten.

IJsland: Emma Hjordisardottir 11 punten, Hekla Nokkvadottir 10 punten, Emma Hakonardottir 9 punten.