!
20200926 Stan van den Elzen.jpg
5 november 2022

Stan van den Elzen vervangt geblesseerde Keime Helfrich in selectie Orange Lions

Stan van den Elzen is door bondscoach Radenko Varagic toegevoegd aan de selectie van de Orange Lions voor het volgende WK-kwalificatiewindow. De forward van Zorg en Zekerheid Leiden vervangt Keime Helfrich in de groep van zestien spelers. Helfrich, speler van Heroes Den Bosch die voor het eerst bij de selectie van het Nederlands mannenteam zit, kampt met een kneuzing aan zijn enkel. Nederland speelt op vrijdag 11 november thuis in Almere tegen Oekraïne (er zijn nog kaarten) en op maandag 14 november uit tegen Spanje.

Ook voor Van den Elzen wordt het de eerste keer dat hij deel uit maakt van de A-selectie van de Orange Lions. De 22-jarige basketballer die in het seizoen 2016/2017 bij (New) Heroes Den Bosch op het hoogste niveau debuteerde en daarna twee seizoenen voor Den Helder Suns uitkwam (foto), is dit seizoen overgestapt naar Zorg en Zekerheid Leiden in de BNXT League.

Van den Elzen speelde in het verleden al vier jeugd EK's: in 2016 met de Orange Lions MU16, daarna twee zomers met de U18-selectie, waarmee hij in 2018 kampioen in de B-divisie werd en naar het hoogste Europese niveau promoveerde. In 2019 was het EK voor U20-teams zijn laatste toernooi als jeugdinternational.

Gerelateerde artikelen