!
22 EK VU16 Volkslied.jpg
26 oktober 2022

Talent Days voor Orange Lions VU15 op 5 en 6 november in Zwolle

Door Ronald van Dam

Jonge basketbalsters uit heel Nederland in de leeftijdscategorie U15 krijgen op zaterdag 5 en zondag 6 november de kans hun skills te tonen in het Landstede Sportcentrum in Zwolle tijdens de Talent Days voor de Orange Lions VU15. Beide dagen wordt tussen 10.00 en 12.30 uur getraind. De Talent Days zijn bedoeld voor speelsters die geboren zijn in 2008 en 2009.

Molly McDowell, hoofd van de Orange Lions Academy aan de vrouwenkant en assistent-bondscoach van de A-selectie, hoopt op een grote opkomst op 5 en 6 november. "Het is een mooie kans voor jonge basketbalsters om zich te meten met hun leeftijdsgenoten uit het hele land en te laten zien wat ze in huis hebben. We zijn op zoek naar competitieve meiden die ambitieus zijn en voor een plek in de nationale U15 selectie willen gaan."

Geïnteresseerde speelsters die zich wil laten zien, kunnen een mail sturen naar Andrea Congreaves (andrea.congreaves@basketball.nl) met daarin de volgende gegevens vermeld: naam, geboortedatum, club, de dag (zaterdag of zondag) dat je wilt komen, emailadres, nummer mobiele telefoon, naam van een ouder, mobiele nummer van een ouder en emailadres van een ouder. Meld je aan voor 3 donderdag november. Je mag ook beide dagen naar Zwolle komen.

Overigens komen er begin 2023 nog twee Talent Days. De data daarvoor worden binnenkort bekend gemaakt.

Elke deelneemster gratis naar Nederland-Tsjechië

Extra leuk: alle deelneemesters aan de twee Talent Days in Zwolle krijgen een gratis toegangskaart voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de Orange Lions tegen Tsjechië op donderdag 24 november in Almere. De Nederlandse vrouwen zijn volop in de race om zich te plaatsen voor EuroBasket 2023.

Gerelateerde artikelen