!
2223 Basketball Cup DHS TL Suns compleet DEZE
10 december 2023

Verrassingen blijven uit in achtste finales Carla de Liefde trofee

Er hebben vooralsnog geen verrassingen plaatsgevonden in de achtste finales van de Carla de Liefde trofee, de beker van de vrouwencompetitie. De afgelopen dagen vonden vijf van de resterende zes wedstrijden plaats, waarbij alle eredivisionisten hun status waarmaakten.

Eind november versloeg Den Helder Suns de Orca’s uit Urk al (64-47) en ging TopKip Lions met ruime marge over QSTA United heen (93-35). Recaps daarvan las je eerder al op basketball.nl.

Hoewel de loting voor de volgende ronde later vandaag plaatsvindt, moet er nog wel één wedstrijd worden gespeeld. Volgende week donderdag, op 14 december, ontvangt BC Apollo de Basketbal Academie Limburg uit Weert. Het is de laatste kans voor een ploeg uit de promodivisie om een eredivisionist uit het toernooi te knikkeren.

Ruime scores

De bekerwedstrijden van de afgelopen dagen lieten er geen misverstand over bestaan: de beste ploegen van Nederland spelen ook daadwerkelijk in de eredivisie.

Grasshoppers zette dinsdag de toon door met 28-116 over River Trotters heen te denderen. Lotte van Kruistum scoorde in haar eentje bijna net zo veel punten (27) als de thuisploeg, die volgens Grasshoppers voor een ‘warm welkom en ontvangst’ hadden gezorgd.

Het zou niet de enige 100-burger zijn die de eredivisieploegen zouden serveren. Ook Startportaal Binnenland ging voor driedubbele cijfers door met 100-53 van Biks Shots te winnen. Marlou de Kleijn scoorde maar liefst 36 punten voor de Barendrechtse ploeg en ook nieuwe aanwinst Kelsi Lidge (23 punten) was op stoom.

Comfortabele zeges

Ook in de andere drie wedstrijden werd het nooit close. Jolly Jumpers haalde een marge van bijna 20 tegen Cobranova (69-50), net als Triple Threat tegen het tweede van CBV Binnenland (72-54). Zorg en Zekerheid Leiden hield het iets closer tegen BC Utrecht (63-49), maar ook daar kwam de zege niet in gevaar.

Vanmiddag om 16.30 uur vindt de loting plaats voor de kwart- en halve finales. Jij kunt die live volgen via de livestream van de NBB: klik hier.

Gerelateerde artikelen