!
TopKipLions-TripleThreat-nov23
6 november 2023

WBL Round-up week 7: TopKip Lions herpakt zich tegen Triple Threat

Door Tiel van den Heuvel

De zevende ronde van de Womens Basketball League stond voor TopKip Lions in het teken van ‘de rug rechten’. Tegen Triple Threat herpakte het team zich van de nederlaag tegen Grasshoppers, vorige week. In de onderste regionen van de league nam ZZ Leiden enige afstand van het Weertse BAL. Door de onderlinge strijd te winnen, komt Leiden op vier punten voorsprong van de hekkensluiter.

Jolly Jumpers – QSTA United Academy: 78-35

De vrouwen van Jolly Jumpers (Tubbergen) lieten op zaterdag 4 november niet veel over van QSTA United Academy uit Bemmel. Na één kwart stond het al 26-6 in het voordeel van Jolly Jumpers, dat zowel aanvallend als verdedigend een enorme vuist wist te maken. Marell Glaubitz (15 punten) en Pien Nijhuis (ook 15 pts) werden topscorer voor JJ. Bij QSTA haalde alleen Rinske Scholten (10 punten) dubbele cijfers.

Martijn Bos, assistant-coach bij Jolly Jumpers, roemde zijn team vooral om het begin van de wedstrijd. “Ons eerste kwart was formidabel. We waren klaar om te spelen, voerden onze aanvallen goed uit en stonden verdedigend ook prima.” Jolly Jumpers domineerde op verschillende fronten, zegt hij. “Mooi dat het allemaal zo goed lukte. Bovendien heeft Annefleur Meijers haar debuut in de Womens Basketball League gemaakt. Zij traint al enige tijd met het team mee. Dit was een bijzonder moment voor haar, en ze heeft de voordoop goed doorstaan.”

Topkip Lions – Triple Threat: 74-49

‘Een overtuigend herstel’. Zo spraken fans van TopKip Lions na afgeloop van deze wedstrijd over de geboekte winst. Na vorige week flink te hebben verloren van Grasshoppers leken de vrouwen van TopKip Lions iets recht te hebben willen zetten. Dat is, ondanks een trage start, gelukt.

Quinta van Schijndel bracht het Haarlemse Triple Threat namelijk op achterstand. TT bracht het zelfs tot 3-8, maar Epiphanny Etienne en Charlotte van Kleef stelden orde op zaken. Na het eerste kwart stond het 17-13 in het voordeel van TopKip, en de ploeg keek niet meer om. Richelle van der Keijl (16 punten, 11 rebounds, zie foto) en captain Charlotte van Kleef (14 pts) scoorden het meest, Phoenix Stotijn pakte 13 punten voor Triple Threat.

Chris van Kampen, coach bij TopKip Lions: “We startten wat weifelend, waardoor Triple voor kon komen. We kregen langzaam grip op de wedstrijd en keerden terug naar ons agressieve spel, met name in de rebound. Dat ging echt beter dan vorige week tegen Grasshoppers. We wisten onze postspelers ook beter te vinden, daar had Triple Threat moeite mee.” Hij wijst op het aantal vrije worpen dat het team mocht nemen: 29 stuks maar liefst. “Eigenlijk zijn we na de eerste paar minuten in control geweest. Het was een goede teamprestatie deze keer.”

Zorg en Zekerheid Leiden – Basketbal Academie Limburg (BAL): 71-56

Een valse start voor ZZ Leiden kon niet voorkomen dat de vrouwen van BAL na acht wedstrijden nog steeds op hun eerste winst wachten. Voor Leiden, achtste in de competitie, betekent de winst de tweede in acht wedstrijden.

“We stonden snel 9-0 achter”, blikt Richard den Os, coach bij Leiden, terug. “Maar we herstelden ons, waardoor we eind eerste kwart weer in de wedstrijd zaten.” Het verschil maakte zijn ploeg pas later, eind derde kwart. Een 23-0 run betekende een voorsprong van 64-44 voor ZZ Leiden. “We laten vandaag hele goede dingen zien, maar hebben ook nog fases waarin we door de ondergrens zakken”, aldus Den Os. “Die momenten moeten er nog uit, maar dit geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Evi Dekker (17 punten, 4 driepunters), Emma Kiesekamp (16 punten, 8/15 shooting) en Kim Schrama (13 pts) waren de sterkhouders voor ZZ Leiden. Voor BAL scoorde Finley van Bree 15 punten, Eva van Oosten 11.

Beeld: archief TopKip Lions

Gerelateerde artikelen