!
2122 WBL LIO GRA Rebound.jpg
13 maart 2022

Zeges voor Sportiff Grasshoppers en Startportaal Binnenland in Elite A

Door Ronald van Dam

Sportiff Grasshoppers en Startportaal Binnenland hebben dit weekeinde een overwinning geboekt in de Elite A van de Women's Basketball League. Grasshoppers won met 51-69 uit bij Lions Basketball en Binnenland was thuis met 78-69 te sterk voor Lekdetec.nl. In de Elite B versloeg Jolly Jumpers overtuigend BC Utrecht Cangeroes met 86-49.

Lions Basketball – Sportiff Grasshoppers 51-69 (Elite A)

Pas in het vierde kwart (9-24) kon Grasshoppers echt afstand nemen van de thuisploeg. Bij rust was het nog gelijk (26-26) en na drie kwarten maar twee punten verschil in Katwijks voordeel: 43-45. “We moesten de concentratie goed vasthouden om de zege te kunnen pakken”, aldus Grasshoppers-coach Rick Driessen. “Maar in het vierde kwart kregen we alsnog loon naar werken en waren we niet meer bij te benen door Lions.”
“We konden drie kwarten goed meekomen, vooral door onze goede teamverdediging”, zag Lions-coach Marlous Nieuwveen. “In het vierde kwart maken we een paar foutjes en hapert de aanval, waardoor we tien punten achter komen. Daarna lukte het niet meer de boel op de rails te krijgen. Ik ben wel tevreden hoe er is gespeeld en met de stappen die we hebben gemaakt in de defense. Dat geeft vertrouwen op weg naar de play-offs.”

Scores Lions: Myrthe den Heeten 16 punten en 2/4 driepunters; Loyce Bettonvil 11 punten en 8 rebounds; Charlotte van Kleef 10 punten.
Scores Grasshoppers: Noor Driessen 16 punten, 6 rebounds en 5 assists; Rosalie Aandewiel 11 punten.

Startportaal Binnenland – Lekdetec.nl 78-69 (Elite A)

Over de eerste drie kwarten (25-14, 14-15 en 24-19) was Binnenland-coach Joost van Rangelrooy wel te spreken, over de vierde (15-21 voor Lekdetec.nl) beduidend minder. “Ondanks onze personele problemen, hadden we veel controle. Ik ben blij dat meerdere meiden opstonden vandaag. Op naar de confrontatie tegen Grasshoppers in de halve finale van de Basketball Cup.”
Ondanks het verlies was zijn Lekdetec-collega Jeroen van Vugt niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. “Langzaam aan beginnen we weer een fit team te krijgen en hopen we stap voor stap meer ritme te krijgen richting de play-offs. Tegen Binnenland was het nog niet goed genoeg door lage percentages en het feit dat we in de verdediging steeds weer dezelfde fouten maakten.”

Scores Binnenland: Jamailah Adams 16 punten (7/9) en 8 rebounds; Eline Kasius 17 punten, 4 assists en 14 rebounds (5 aanvallend); Janine Guijt 14 punten en 8/10 vrije worpen; Beyza Okayben 10 punten.
Scores Lekdetec.nl: Lisanne de Jonge 23 punten (9/14), 2/4 driepunters en 13 rebounds; Julia Jorritsma 13 punten (6/12); Yfke Hoek 11 punten en 8 rebounds.

Jolly Jumpers – BC Utrecht Cangeroes 86-49 (Elite B)

Volgens Twent Stijger, assistent-coach van Jolly Jumpers, is de ploeg uit Tubbergen gaande het seizoen flink gegroeid. “In de breedte als team, we zijn sterker, minder lief onder de borden en vechten voor elke bal. Tegen BC Utrecht Cangeroes vielen de schoten goed. Ons teamgevoel is goed, mede door de positieve flow waar we in zitten. Nog twee weken tot de Final Four van de Basketball Cup, daar gaan we voor de beker.”
BC Utrecht Cangeroes daarentegen lijkt volgens coach Ramon Kuipers het tij maar niet te kunnen keren. “Dat is mede het gevolg van de blessures en ziekte waar we mee kampen, waardoor ik maar weer eens twee nieuwe speelsters had meegenomen naar Tubbergen. De komende wedstrijden bieden ons de laatste en beste kans om nog met een iets beter gevoel het seizoen af te sluiten.”

Scores Jolly Jumpers: Iris Zwart 19 punten, 2/5 driepunters en 7 rebounds; Laura Steggink 18 punten (4/8) en 6 rebounds; Pien Nijhuis 10 punten; Anke Rikhof 10 punten, 8 rebounds en 5 steals.
Scores BC Utrecht Cangeroes: Renee Hoveling 15 punten en 5 rebounds.

Foto: Geert Bekker

Gerelateerde artikelen