!
25 maart 2021

Den Helder neemt na rust afstand van Grasshoppers in inhaalduel

Door Ronald van Dam

Dozy BV Den Helder heeft zich in de topper tegen Sportiff Company Grasshoppers de sterkste getoond. De club uit de kop van Noord-Holland overtuigde in de tweede helft in dit inhaalduel en bouwde zo een kleine voorsprong bij rust (37-34) uit naar een 85-62 overwinning. Door deze zege staat Den Helder nu alleen tweede in de Women's Basketball League, op twee punten van koploper Lekdetec.nl.

Dozy BV Den Helder - Sportiff Company Grasshoppers 85-62

Als gevolg van een aantal coronabesmettingen binnen de Nederlandse selectie na het derde EK-kwalificatiewindow begin februari werd deze ontmoeting tussen de nummers drie en vier van de ranglijst noodgedwongen zes weken later gespeeld.

Den helder begon sterk aan de wedstrijd met een aantal inside scores van Kourtney Treffers. Langzaam maar zeker kwam Grasshoppers daarna terug in de wedstrijd door een aantal open driepunters raak te knallen, al stond het nog wel met 26-18 achter aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart had Den Helder steeds vaker moeite de basket te vinden als gevolg van de straffe verdediging van de bezoeksters. Grasshoppers scoorde wel makkelijk en verkleinde zo de achterstand bij rust naar 37-34.

Maar in het derde kwart gooide de thuisploeg de verdediging op slot, waarmee het Grasshoppers op 11 punten hield in dat kwart. Zelf scoorde Den Helder er 24, resulterend in een 61-45 voorsprong bij het ingaan van het laatste kwart. In de laatste tien minuten bleef het spelbeeld onveranderd. Ondanks de foutenlast bij de ploeg van Mario Bennes werd de zege probleemloos in veilige haven gespeeld en groeide het gat op de ranglijst tussen de twee teams naar zes punten.

Den Helder hield Grasshoppers op een schotpercentage van 32,8, schoot zelf 6 op 13 driepunters raak, noteerde 10 steals en maakte 16 punten uit de 18 turnovers van Grasshoppers.

Scores Den Helder: Sarah Curran 26 punten (10/15) en 8 rebounds; Kourtney Treffers 16 punten en 16 rebounds; Janiek van Veen 16 punten, 6 assists en 2 steals.
Scores Grasshoppers: Deborah Vos 16 punten en 4/9 driepunters; Noor Driessen 13 punten, 5 rebounds en 4 assists.