!
1 mei 2022

Den Helder slaat eerste slag tegen Grasshoppers in finale van WBL

De eerste finalewedstrijd in de best-of-five serie tussen Den Helder Suns en Sportiff Grashoppers is gewonnen door de regerend landskampioen uit Den Helder. In een felle wedstrijd namen de Suns direct vanaf de start een ruime voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Na vier kwarten stond een 96-83 eindstand op het scorebord in Den Helder, waardoor zij een 1-0 voorsprong nemen in de finaleserie.

Vanaf de eerste minuut waren het de Den Helder Suns die scorend het tempo bepaalden. Via Janis Boonstra en Kourtney Treffers wisten de Heldenaren vaak tot goede schotopties van dichtbij de basket te komen. De bezoekers uit Katwijk hadden moeite met het fysieke spel en keken na een kwart tegen een achterstand aan van 26-13.

Den Helder Suns kon op veel steun rekenen in de eigen Sporthal Sportlaan. Het publiek kreeg een felle wedstrijd voorgeschoteld, waarin beide ploegen knokten voor elke rebound en meermaals zich op de grond bevonden om de bal in de ploeg te behouden.

Gedurende het tweede en derde kwart lukte het de Grashoppers niet om echt dichtbij te komen. Telkens als een run in de maak was, reageerde Den Helder resoluut door een rake driepunter of andere goede veldscore. De voorsprong van de Suns bleef hierdoor schommelen tussen tien en zestien punten, tot aan het laatste kwart.

Ook het vierde en beslissende kwart liet hetzelfde spelbeeld zien. Fysiek en fel spel, met soms een opleving van de Katwijkers. Met nog 1 minuut en 18 seconden te spelen deelde Sarah Curran voor Den Helder de definitieve klap uit. Een rake driepunter zette de stand op 91 – 80, waarna haar ploeg de wedstrijd uitspeelde.

Donderdagavond gaat de serie verder met opnieuw een wedstrijd in Den Helder. De tip-off op Bevrijdingsdag is om 20.30 uur..

Topscorers Den Helder Suns: Kourtney Treffers 24 punten, Kiki Fleuren 19 punten, Janiek van Veen 19 punten en Janis Boonstra 17 punten.

Topscorers Sportiff Grashoppers: Fleur Kuijt 21 punten (4 driepunters), Iris Govers 14 punten (4 driepunters) en Noor Driessen 12 punten.