!
11 september 2022

Sportiff Grasshoppers heeft met Supercup eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen

Door Ronald van Dam

Sportiff Grasshoppers heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen in de Women's Basketball League binnen. De bekerhouder won zaterdag ten koste van landskampioen Den Helder Suns de Supercup, waar traditiegetrouw aan het begin van het seizoen om wordt gestreden. De Katwijkse ploeg versloeg de Helderse formatie in de thuishaven van de Suns met 86-75.

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld, met als gevolg dat door beide teams veel van afstand werd geschoten. In het het eerste kwart bleven de teams nog redelijk bij elkaar in de buurt (14-18), maar in het tweede kwart liep Grashoppers uit naar een voorsprong van tien punten (35-45), mede dankzij een paar driepunters van Sonja Kuijt. De verdediging van Den Helder oogde slordig en leek niet klaar voor het schutterswerk uit Katwijk.

Het lukte Den Helder in de tweede helft niet meer om nog dichterbij te komen. Aan het einde van het derde kwart leidde Grasshoppers met dertien punten verschil en ook in het vierde kwart schommelde de Katwijkse voorsprong steeds tussen de tien en veertien punten. Grashoppers schoot beter van buiten (13 op 39 driepunters tegen 7 op 27) en inside was het effectiever dan de vrouwen uit Den Helder. Bovendien scoorde Grasshoppers 19 punten uit de 18 turnovers van de ploeg van Mario Bennes.

Deborah Vos was namens de winnende ploeg topscorer met 22 punten en pakte ook nog eens 9 rebounds. Bij de Suns was de nieuwe aanwinst Iris Vennema goed voor 20 punten en noteerden Kiki Fleuren en Lotte Toornstra beiden 11 rebounds.

Voor Grasshoppers betekende het veroveren van de Supercup voor de debuterende coach Renate Sluijs en de teruggekeerde Karin Kuijt meteen een mooie prijs.

Op zaterdag 24 september start de competitie in de Women's Basketball League en dan komen beide ploegen elkaar in de eerste speelronde weer tegen, maar dan in Katwijk.

Foto's: Geert Bekker