!
21 april 2022

Sportiff Grasshoppers slaat eerste slag tegen Startportaal Binnenland

Door Ronald van Dam

Sportiff Grasshoppers heeft de eerste slag geslagen tegen Startportaal Binnenland. In de halve finale van de play-offs van de Women's Basketball League was de club uit Katwijk woensdagavond in sporthal Cleijn Duin met 83-69 te sterk. Grasshoppers leidt de best-of-three serie nu met 1-0 en is nog één overwinning verwijderd van een plek in de finale om de landstitel. Zaterdag 23 april a.s. staat om 18.30 uur in Barendrecht de tweede wedstrijd op het programma.

Den Helder Suns en Lions Basketbal beginnen vanavond (donderdag 21 april) aan hun halve finale.

Sportiff Grasshoppers (#2) - Startportaal Binnenland (#3) 83-69 (1-0)

Het begin is voor Binnenland, dat dan ook na het eerste kwart met 22-17 leidt in het hol van de leeuw. Daarna ziet coach Joost van Rangelrooy zijn team een 'zeer zwak tweede kwart' spelen. "We vervallen weer in oude fouten en Grasshoppers is een te goede ploeg om daar niet van te profiteren." Een sterk tweede kwart (22-11) zorgt ervoor dat de thuisploeg bij rust met 39-33 voor staat. In de tweede helft loopt die voorsprong zelfs op tot maximaal 17 punten (63-46), maar Binnenland recht toch nog een keer de rug en komt terug tot 69-63 halverwege het laatste kwart. Daar blijft het echter bij.
Van Rangelrooy: "In de tweede heft knokken we ons nog terug in de wedstrijd en komen tot op 6 punten, maar daarna laten we het toch weer oplopen. We zullen zaterdag nog harder op onze afspraken moeten spelen, want elke fout wordt door Grasshoppers afgestraft."
Rick Driessen, coach van Grasshoppers, vindt dat zijn team 'een knappe wedstrijd' heeft gespeeld tegen Binnenland. "We konden onze speelstijl goed vasthouden tegen een eveneens goed spelend Binnenland. De eerste overwinning in deze halve finale bleef zo in Katwijk."
Opvallend zijn de 20 aanvallende rebounds die Grasshoppers pakt. Die leveren de ploeg van Rick Driessen 20 'second chance points' op. Binnenland leidt 16 keer balverlies, Grasshoppers maar 8. De thuisploeg krijgt 10 vrije worpen meer en heeft ook meer assists (21 om 13).

Scores Grasshoppers: Noor Driessen 24 punten, 9 rebounds, 7 assists en 3/7 driepunters; Marieke van Schie 17 punten (8/10) en 7 rebounds (4 aanvallend); Deborah Vos 11 punten en 5 rebounds; Fleur Kuijt 10 punten, 9 rebounds, 6 assists en 3 steals.
Scores Binnenland: Marlou de Kleijn 29 punten (11/19) en 7 rebounds; Janine Guijt 13 punten; Eline Kasius 11 punten en 5 rebounds.