!
2019_Logo_Clubheld_van_het_Jaar
13 december 2019

Anne Verzijl genomineerd voor Clubheld van het Jaar

Anne Verzijl van Basketbal Vereniging Groningen is genomineerd voor Clubheld van het Jaar 2019. Ze vertegenwoordigt als provinciewinnaar de provincie Groningen bij deze verkiezing. Van 28 oktober t/m 2 december kon worden gestemd op de genomineerde clubhelden, eerst per gemeente, daarna per provincie.

2019_Anne_Verzijl_BVG_Clubheld

Dinsdag 17 december a.s. is de feestelijke Award uitreiking. Tijdens deze avond komen alle provinciewinnaars bij elkaar en mogen zij de deskundige jury vertellen waarom ze de titel Clubheld van het Jaar 2019 verdienen. Daarnaast wint de winnaar een geheel verzorgd feest voor zijn of haar club.

De vakjury heeft de top drie per provincie in de categorie sport en cultuur beoordeeld en per provincie een winnaar gekozen. Voor de provincie Groningen is dat dus Anne Verzijl van BV Groningen. Zij heeft al wat jaren geleden een G-team opgericht en zo een groep jongeren met een verstandelijke beperking bij elkaar gebracht die met veel plezier en enthousiasme basketballen.

In een video op Facebook vertelt Verzijl dat ze merkt dat het voor haar G-basketballers fijn is om ergens deel van uit te maken. "Deze jongeren hebben soms helemaal niet zoveel mensen om zich heen en kunnen door zo'n vereniging ergens bij horen, elkaar leren kennen en samen leren werken." Over haar motivatie om met het G-team bezig te zijn, zegt ze: "Het is het plezier, de kleine dingetjes, een succesmomentje als ze de bal in de basket gooien en hoe ze dan juichen. Ik denk dat deze doelgroep het soms heel lastig heeft in deze maatschappij en niet altijd tot zijn recht komt, en als je dan ziet hoe dat hier wel lukt, is het mooi om daar onderdeel van te kunnen zijn."

De twaalf genomineerde provinciewinnaars en hun clubs bereiden zich voor op Award uitreiking door het opnemen van een pitch/korte video met argumentatie waarom hun clubheld ‘Clubheld van het Jaar 2019’ moet worden. Deze video’s worden tijdens de avond getoond, waarna de jury met de genomineerden in gesprek gaat. Na een kort juryberaad wordt de Clubheld van het Jaar 2019 bekend gemaakt. Het avondprogramma wordt feestelijk omlijst door diverse optredens en gastsprekers.

De jury bestaat uit Erben Wennemars (voormalig Nederlands langebaanschaatser), Paul van den Bosch (hoofdredacteur AD regio), Marjolein Rietveld (directeur Kunstbende) en Willem de Feijter (directeur Bedrijven Rabobank Utrecht).

De bekendmaking van de winnaar kun je volgen via de website van de verkiezing, Facebook, Instagram of twitter.

Gerelateerde artikelen