Roundup week 10 WBL Elite A: Wie wordt er vierde?

De play offs staan voor de deur, maar er moet nog wat basketball gespeeld worden in de Elite A poule van de Womens Basketball League. Daarin is één strijd nog niet gestreden: wordt Triple ThreaT of Startportaal Binnenland vierde in de competitie?

Startportaal Binnenland – Triple ThreaT: 74-81

Boxscore niet beschikbaar

De enige spanning die nog in de Elite A te vinden is, bevindt zich dus in de strijd om plaats 4 en 5. Daar zijn Startportaal Binnenland en Triple ThreaT aan het bepalen wie er in de play offs thuis mag spelen. Met deze overwinning pakt Triple ThreaT daarin de bovenste hand.

De thuisploeg pakte aanvankelijk nog de voorsprong. Na een sterke start stond Startportaal na Q1 met 17-13 voor. In het tweede kwart stelde TT orde op zaken (31-31), in het derde ging de ploeg erop en erover. Het gat groeide tot zo’n 6 tot 8 punten in het voordeel van Triple ThreaT en dat zou de marge tot aan het eind van de wedstrijd blijven.

Keona Douwstra eindigde de wedstrijd als topscorer voor Triple ThreaT. Zij had 17 punten en ook Isa Hooiveld (16 pts), Quinta vanSchijndel (15 pts) en Nikki Kleyhorst (13 pts) waren op dreef bij de Haarlemse winnaar. Bij Startportaal scoorde Eline Kasius met 16 punten het meest, gevolgd door Kelsi Lidge en Marlou de Kleijn met 14.

TopKip Lions - Jolly Jumpers: 87-76

Boxscore

Ook deze wedstrijd is een mogelijke preview van wat fans in de play offs kunnen zien. Mochten de Lions (foto, via Peter den Heeten) en Jumpers hun eerste rondes overleven, dan treffen ze elkaar namelijk in de tweede ronde.

Dat belooft wat. TopKip Lions heeft met Richelle van der Keijl en Charlotte van Kleef twee speelsters die enorme double doubles tegen Jolly kunnen noteren. Van der Keijl pakte afgelopen weekend 16 punten, 13 rebounds en ook Van Kleef (14 pts, 10 reb) deed het goed. Maar Jolly Jumpers heeft óók wapens en is zeker niet kansloos tegen TopKip.

Nadat TopKip Lions in de eerste helft een voorsprong opbouwde, liet Jolly Jumpers met een 19-30 derde kwart namelijk zien hoe het tijdens de Final Four in staat was TopKip te verslaan. Met name Jasmijn de Ceuninck van Capelle ging dat kwart compleet los, waardoor het eind Q3 nog maar 67-63 was voor TopKip.

In het vierde rechtten de Lions hun rug. Jolly Jumpers kwam nooit meer dichter bij de overwinning van die 4 punten bij aanvang van het vierde kwart. Naast Van der Keijl en Van Kleef hadden ook Janna vogelaar(14pts), Myrthe den Heeten (13 pts) en Lindsay Pengel (10 pts) dubbele cijfers voor TopKip. Bij Jolly Jumpers hadden De Ceuninck van Capelle (16 pts), Marell Glaubitz en Jade Brughuis (beiden 14 pts) de meeste buckets.