!
Jr. NBA League Houston Rockets met ringen
27 april 2023

Bekijk de aanstekelijke video over wereldprimeur Jr. NBA 3x3 League

De nieuwe Jr. NBA 3x3 League Netherlands met NBA-kampioen Francisco Elson als ambassadeur beleeft komend weekeinde de derde speelronde. Nederland heeft met de Jr. NBA 3x3 League een wereldprimeur. Het is het eerste land dat deze jeugdcompetitie met 3x3 basketball organiseert.

Aan de pilot doen kinderen mee van de Basketball’sCools in Amsterdam en omstreken. Het gaat dus om kids die nog geen competitie spelen, maar op laagdrempelige manier kennis aan het maken zijn met basketball.

De Jr. NBA 3x3 League ging op zaterdag 2 april van start met een een heuse Draft Ceremony, waarbij elk van de dertig teams werd ‘gedraft’ door een NBA team. Na drie speelronden plaatsen net als in de echte NBA de beste acht teams uit de Eastern Conference en de beste acht uit de Western Conference zich voor de Jr. NBA League Play-offs die op vrijdag 19 mei worden gespeeld.

Dat gebeurt tijdens de NextGen Games Amsterdam 2023 die van 19 t/m 21 mei in en voor het Olympisch Stadion plaatsvinden en in het teken staan van de topsporters en sporten van de volgende generatie.

Hoe groot het enthousiasme bij de deelnemende kinderen tot nu toe is, wordt duidelijk in de video die over de start van Jr. NBA3x3 League is gemaakt. Check 'm zelf!

Ook de media hebben al behoorlijk wat aandacht aan deze wereldprimeur besteed. De landelijke krant De Telegraaf ruimde een halve pagina in voor de Jr. NBA 3x3 League en liet o.a. ambassadeur Francisco Elson aan het woord.

Gerelateerde artikelen