!
20210914 Keime Helfrich (RV).jpg
14 september 2021

Heroes verslaat Heidelberg

Door Rob de Keijzer

DEN BOSCH - Ook de vierde wedstrijd in deze oefenperiode levert een overwinning op voor Heroes Den Bosch. Na een overtuigend eerste kwart kwamen de gasten uit Heidelberg sterk terug, in het vierde kwart zelfs op voorsprong, maar het was uiteindelijk de ploeg van Erik Braal die de overwinning over de streep trok: 85-79.

Binnen 57 seconden liggen er al drie driepunters in het netje. Mike Carlson opent voor Heroes Den Bosch, Brekkott Chapman doet dat voor MLP Academics Heidelberg en daarna is het Edon Maxhuni die met scherp schiet. Heroes Den Bosch loopt snel uit naar 10-3 en MLP Academics Heidelberg heeft na twee minuten al de eerste time-out nodig. Heroes Den Bosch loopt verder uit naar 17-5, waarna Jordan Geist 17-8 kan laten aantekenen. Veel moeite heeft Heroes Den Bosch niet met de tegenstander en het eerste kwart gaat dan ook overtuigend met 21-12 naar de Bosschenaren. Mike Carlson staat dan al op 10 punten.

Ook in het begin van het tweede kwart vallen een aantal driepunters. Geist en Maxhuni tekenen daarvoor en even later zet Geist de bezoekers uit Heidelberg op 24-20. Maxhuni maakt het gaatje weer wat groter, maar kan even later toch naar de bank met al zijn derde persoonlijke fout. MLP Academics Heidelberg drukt daarna nog niet echt door en Heroes Den Bosch komt via twee fraaie scores van Keime Helfrich weer op een voorsprong van 11 punten: 33-22. Even later loopt Austin Price bij een fastbreak van MLP Academics Heidelberg tegen een onsportieve fout aan en is het Geist die zijn twee vrije worpen benut voor 35-29. MLP Academics Heidelberg pakt het nu iets anders aan en verkleint de achterstand door dit kwart te winnen met 19-22. Ruststand 40-34.

Heroes Den Bosch pakt in het begin van het derde kwart het initiatief weer terug. Carlson en Price zetten met hun scores de thuisploeg rap op 52-38. MLP Academics Heidelberg heeft weer een time-out nodig, maar kan nog niet echt een vuist maken in dit kwart. Het verschil blijft schommelen rond de 14 punten, maar met nog drie minuten te spelen komt MLP Academics Heidelberg toch weer dichterbij: 58-51. Aan het eind van dit kwart kruipt MLP Academics Heidelberg nog verder dichterbij, onder meer door sterk spel van shooting guard Shyron Ely. Het kwart wordt afgesloten met een 63-59 tussenstand.

Chapman en Ugrai weten in het begin van het laatste kwart voor MLP Academics Heidelberg de weg naar de basket prima te vinden. Als dan ook Robert Lowery zich met het scoren gaat bemoeien is daar ineens de voorsprong voor de gasten uit Duitsland: 69-70.

Vijf minuten op de klok en het lijkt er niet op dat dit een oefenwedstrijd is, maar meer een finale voor de FIBA Europe Cup. Beide ploegen geven geen duimbreed toe en via 74-74 wordt het 77-77 en 79-79. Met nog een halve minuut op de klok is het Maxhuni die Heroes Den Bosch naar 82-79 gooit met een driepunter. De time-out van Heidelberg en de daaropvolgende aanval leveren niks op. Ugrai krijgt, met nog 10 seconden te spelen, een onsportieve fout en dat brengt Carlson naar de vrije worp lijn voor twee vrije worpen. Die worden feilloos benut en zo wordt het 84-79. Price mag daarna ook nog aanleggen voor twee vrije worpen, maar kan er maar eentje verzilveren. Eindstand in de Maaspoort: 85-79. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch is Mike Carlson met 19 punten, gevolgd door Edon Maxhuni en Austin Price met 17 punten.

Gerelateerde artikelen