!
Playbook
7 november 2022

Laatste plekken Fast Break van 2022! Verlenging Sportakkoord is aanstaande

Een van de weinig positieve effecten van de COVID pandemie is dat we als Nederlandse Basketball Bond hebben geleerd hoe handig het kan zin om hybride opleidingen te verzorgen. Tevens hebben veel basketbalclubs de weg naar het Sportakkoord weten te vinden om opleidingen te financieren. In 2022 zullen er liefst vijfentwintig Fast Break opleidingen worden afgerond, waarvan 19 op de clubs, en 6 openbare sessies, waarbij coaches vanuit het hele land (digitaal) bij elkaar komen.

Voor de laatste openbare groepen zijn er nog een aantal plekken beschikbaar. Op het moment van schrijven nog vijfentwintig stuks verdeeld over de drie groepen. Dus geef je coach een mooi eindejaarsgeschenk en geef een opleiding cadeau!

De planning

Startdatum 14 november

Leercoach: Mathieu ten Dam

Samenkomstmomenten: 14 november, 28 november, 12 december en 19 december (19:30 uur)

Startdatum 23 november

Leercoach: Mathieu ten Dam

Samenkomstmomenten: 23 november, 7 december, 21 december en 11 januari (19:30 uur)

Startdatum 14 december

Leercoach: Frank Vermeulen

Samenkomstmomenten: 14 december, 21 december, 11 januari en 18 januari (19:30 uur)

Multi Skillz

Onderdeel van de opleiding is ook de database met 250Multi Skillz oefeningen. Hier leren kinderen in de leeftijd tot (ongeveer) 14 jaar op een spelende manier de basketball skillz aan. Ook voor oudere doelgroepen is de database zeker interessant.

Leercoaches

Grote dank gaat uit naar de onvermoeibare leercoaches van deze cursus: Sonja Kuijt, Mathieu ten Dam, Frank Vermeulen en Faizal Pasaribu hebben een ongelooflijke effort geleverd om de cursus tot een succes te maken. Voor het volgende jaar zijn we op zoek naar uitbreiding op het team Dus vind jij het leuk om hier onderdeel vanuit te maken, informeer dan bij jorrit.beerens@basketball.nl

Sportakkoord

Naast de reeds geplande cursussen zullen we de nieuwe data plannen van het nieuwe jaar. Dat heeft deels te maken met de drukke agenda’s van de leercoaches maar ook met het Sportakkoord. De huidige regeling loopt tot 31 december 2022, de nieuwe regeling staat gepland vanaf het nieuwe jaar. De komende weken zal duidelijk worden op welke manier het Sportakkoord 2.0 geregeld gaat worden, we verwachten in december een akkoord van de minisister voor een regeling die nog zeker drie jaar door loopt. Voor meer informatie over Fast Break: jeanine.tjin.a.sioe@basketball.nl

Gerelateerde artikelen