!
Basketball Lions.jpg
25 mei 2020

Onderzoek naar wedstrijdritme in tijden van corona

De Erasmus Universiteit doet onderzoek naar in hoeverre het coronavirus onze prestatie beïnvloedt. Hoe kom je zo snel mogelijk weer in een wedstrijdritme? Dat gaat de Rotterdamse Universiteit onderzoeken.

Ieder schot dat je neemt is raak, elke pass komt aan en je bent niet moe te krijgen. Jij en je teamgenoten zitten in de flow. Er bestaat geen beter gevoel. Het liefst is het een modus die je aan kan zetten, maar dat is het helaas niet.

Wedstrijdritme en pieken op het juiste moment zijn belangrijke elementen voor een succesvol seizoen. Maar hoe behoud je wedstrijdritme, als alles sinds de uitbraak van het coronavirus stilligt? Daarnaar doet de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoek.

Zij gaan kijken naar manieren waarop sporters hun eigen ervaring vormgeven, in een flow terecht komen en daarmee hun prestatie kunnen verbeteren. Ook gaan ze onderzoeken wat de rol is van piekeren over het coronavirus.

Wil jij ze helpen?

Neem deel aan het onderzoek en dan kunnen zij de beste manieren om wedstrijdritme te behouden ontdekken. Het duurt ongeveer 10 minuten.

Het resultaat wordt uiteindelijk gedeeld met Basketball Nederland.

Gerelateerde artikelen