!
2020_TripleThreat_boodschappen.jpg
10 juni 2021

Triple Threat opnieuw in de prijzen bij verkiezing Club van het Jaar

Door Ronald van Dam

Basketbalvereniging Triple Threat is opnieuw in de prijzen gevallen bij de verkiezing Club van het Jaar. Na in 2019 al te zijn uitgeroepen tot Sportclub van het Jaar, won de Haarlemse club dit keer in de categorie cultuur. In de categorie sport ging de eer naar voetbalclub WDZ Bocholtz.

Beide verenigingen kregen woensdagavond de prijs overhandigd door voormalig topschaatser Erben Wennemars en zanger Typhoon tijdens de feestelijke Awarduitreiking in TivoliVredenburg in Utrecht. Doorslaggevend thema bij de derde editie van de verkiezing was veerkracht. Hoe laat je ondanks de negatieve impact van corona je club en buurt tóch floreren?

Het is de derde keer dat een basketbalvereniging een prijs wint bij deze verkiezing die voor het eerst in 2018 werd gehouden. Toen werd Crackerjacks uit Amersfoort als eerste ooit uitgeroepen tot Sportclub van het Jaar, een jaar later opgevolgd door Triple Threat.

Dit jaar werden alle records verbroken met liefst 2.165 deelnemende sport- en cultuurclubs en 152.000 uitgebrachte stemmen. Vorig jaar was er door de coronapandemie geen verkiezing.

Niet in een hokje

Triple Threat is een stichting met een enorme impact, zo meldt sportkoepel NOC*NSF, een van de intiatiefnemers van de verkiezing, op hun website. In 2019 won hun basketbalvereniging al in de categorie sport. Dit jaar schreef de stichting zich in voor de categorie cultuur en ook daar kon de jury niet om Triple Threat heen.

De jury vat het als volgt samen: “Triple Threat zet jongeren in hun kracht door hen hun passie te laten volgen. Triple ThreaT past niet in een hokje, maar geeft de ruimte aan jongeren om te dansen, muziek te maken en hun talenten te ontdekken.

Zij hebben een duidelijke visie op hun maatschappelijke rol: perspectief en kansen bieden aan jongeren in Schalkwijk, met cultuur en lifestyle als middel. De manier waarop zij dat doen is een inspiratie voor velen. Triple ThreaT is een club van de toekomst, door vanuit de behoefte van de gemeenschap te bouwen aan een discipline-overstijgend aanbod met grote maatschappelijke impact.

De betrokkenheid en verbondenheid is groot: ramadan en kerst worden samen gevierd, de nieuwe generatie krijgt een stem in het junior bestuur en rolmodellen zorgen voor een grotere toegankelijkheid. Ook afgelopen jaar zat Triple ThreaT zeker niet stil. Er werd een boodschappenservice voor ouderen opgestart, er werden schoolplekken en huiswerkbegeleiding gefaciliteerd en er is een documentaire gemaakt over kansenongelijkheid. Hiermee toont Triple ThreaT een enorme betrokkenheid bij hun omgeving.”

Triple Threat Club van het Jaar 2021.jpg

Prijzen

Naast de titel ‘Club van het Jaar 2021’, worden WDZ Bocholtz en Triple Threat beloond met professionele masterclasses die afgestemd worden op de behoeften van de club. En om de club extra in de schijnwerpers te zetten, maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm.

Foto: NOC*NSF

Gerelateerde artikelen