!
3x3 vloer.jpeg
6 april 2021

Twee vaste 3x3 trainingsvelden ter voorbereiding op olympische kwalificatietoernooien

Door Luuk von Burg

In aanloop naar de olympische kwalificatietoernooien in mei heeft de Nederlandse Basketball Bond in samenwerking met TeamNL, Topsport Amsterdam en de Gemeente Amsterdam, twee officiële 3x3 velden aangelegd in het Frans Otten Stadion. Vanaf deze week trainen de nationale selecties hier, zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op het eerste kwalificatietoernooi in het Oostenrijkse Graz.

In de week van 26 mei moet het gebeuren. Dan komen zowel de Orange Lions mannen als vrouwen 3x3 in actie in Graz, om een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. Mocht het in Oostenrijk niet lukken om te kwalificeren, dan volgt een week later een herkansing in Boedapest. Technisch directeur Okke te Velde is enthousiast over de extra faciliteiten. “We zijn zeer blij met de mogelijkheid die we wederom hebben om in het Frans Otten Stadion te trainen”, aldus Te Velde. “Twee velden met een olympische vloer geeft de ideale voorbereiding op de toernooien en alle ruimte om te trainen.”

De olympische vloer is van betere kwaliteit dan de vloer die er al was. Deze is gerealiseerd in samenwerking met Topsport Amsterdam, Gemeente Amsterdam, TeamNL en het Frans Otten Stadion. “Hier zijn de coaches natuurlijk heel blij mee en wij als bond heel dankbaar voor”, voegt Te Velde eraan toe.

Bondscoach Brian Benjamin traint op het moment nog met een selectie van zes man. Arvin Slagter, Jessey Voorn, Dimeo van der Horst, Aron Royé, Ross Bekkering en Julian Jaring maken kans om Nederland te representeren in het Oostenrijkse Graz. Bij de vrouwen zijn Ilse Kuijt, Fleur Kuijt, Noor Driessen, Esther Fokke, Zoë Slagter, Kiki Fleuren en de gezusters Jill en Loyce Bettonvil nog in de race.

Gerelateerde artikelen