!
Basketball cup visual.jpeg
17 september 2020

Voorbeschouwing en livestreams finale Basketball Cup 2020 Mannen U16, U18 & U22

Een klein half jaar later dan gepland, maar niet minder verdiend, staan Basketbal Academie Limburg, Lokomotief, New Heroes en de Orange Lions Academy in de finales van de Basketball Cup 2020.

In Sporthal Boshoven in Weert waar de finales gespeeld gaan worden, is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Iedereen die de wedstrijden live wil bijwonen heeft een entreebewijs nodig, dat te koop is via de website van Basketbal Academy Limburg.
Voor de thuisblijvers zijn alle wedstrijden via livestreams te bekijken.

11.30 uur: Mannen U18 finale
Basketbal Academie Limburg – Heroes Den Bosch

De eerste wedstrijd op het programma is de finale van de mannen U18. Om 11:30u bijten Basketbal Academie Limburg en Heroes Den Bosch het spits af.
De Limburgers rekenden in de kwartfinale overtuigend af met ZZ Leiden en in de halve finale met BC Apollo Amsterdam om tot de finale door te dringen. De Bosschenaren hadden iets meer moeite met het bereiken van de finale. Ze versloegen in de eerste ronde in een ware nagelbijter Donar Groningen met het minimale verschil van twee punten. Hierna zette de zegetocht in de bekercompetitie voort en waren de Heroes te sterk voor de Landstede Hammers in de kwartfinale en de Harlemlakers in de halve finale.

14.00 uur: Mannen U16 finale
Basketbal Academie Limburg – Lokomotief

De uitdager van Basketbal Academie Limburg in de MU16 finale is Lokomotief uit Rijswijk. Het had niet veel gescheeld of de Rijswijkers hadden blijven steken in de eerste ronde waar ze in Groningen nipt wonnen van Celeritas-Donar met 63 – 64. Hierna werden UBALL in de kwartfinale en Heroes Den Bosch relatief eenvoudig verslagen en de finale van de Basketball Cup bereikt.
BAL staat in de finale na maar liefst twee bloedstollende rondes te hebben overleefd. Nadat was afgerekend met Rotterdam Basketbal in de eerste ronde, won het team uit Weert met 64 – 63 van CBV Binnenland in de kwartfinale. De halve finale tegen ZZ Leiden ging eveneens om het minieme verschil van 1 punt. Met een eindstand van 91 – 90 wisten de Limburgers aan het langste eind te trekken.

16.30 uur: Mannen U22/U20 finale
Basketbal Academie Limburg – Orange Lions Academy

Als laatste wedstrijd van de dag staan de DTL-teams van Basketbal Academie Limburg en de Orange Lions Academy tegenover elkaar. In de competitie troffen de teams elkaar eenmaal, voordat de uitbraak van het coronavirus een vroegtijdig einde van het seizoen inluidde. In Weert won de Orange Lions Academy in de laatste seconde met 61 – 63. De Limburgers zullen gebrand zijn om ditmaal aan de juiste kant van de score te zitten, zodat de beker in Weert kan blijven.
Basketbal Academie Limburg bereikte de finale door in de kwartfinale Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland te verslaan, dat zich via de voorronde had geplaatst voor de Basketball Cup. In de halve finale trof de ploeg BC Apollo Amsterdam van wie nipt werd gewonnen met 76 tegen 74.
De Orange Lions Academy drong door tot de finale nadat het in de kwartfinale de Landstede Hammers had verslagen en in de halve finale van de DTL-ploeg van ZZ Leiden wist te winnen.

Gerelateerde artikelen