!
23 EK MU20 ALB NED Daoust
8 juli 2023

Albanië geen partij voor Orange Lions MU20 bij EK in Macedonië

De Orange Lions Mannen U20 hebben ook hun tweede wedstrijd bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie gewonnen. Albanië was in groep D zaterdag geen partij voor de Nederlandse basketballers. De ploeg van bondscoach Peter van Noord won met 65-97 en had zes man in de dubbele cijfers. Bij rust was het al 32-48.

Kwartstanden: 17-29; 15-19; 16-32; 17-17

Game flow

Tot 10-8 mocht Albanië dromen van een overwinning. Vervolgens plaatsten de Orange Lions een 0-10 run en zagen de Albanezen hun tegenstanders niet meer terug. Na rust (32-48) denderde Nederland in het derde kwart (16-32) door naar een 48-80 voorsprong, om in het vierde kwart (17-17) een beetje 'uit te buiken'.

Stats don't lie

Albanië kwam maar tot 11 driepuntspogingen, waarvan slechts 3 raak. Nederland schoot 15 op 43 achter de driepuntslijn. Met hun voortdurende druk op de Albanezen forceerden ze liefst 35 turnovers, waaruit ze 43 punten scoorden.

Topscorers

Albanië: Xhuljan Tola 19 punten (9/12), rebounds en 5 steals.
Nederland: Jibbe Sikking 16 punten en 2/4 driepunters; Armin Strojil 14 punten en 4/9 driepunters; Cassius Bonjasky 11 punten (5/6); Louis Daoust 11 punten; Emmanuel Ugbo 10 punten (3/5), 4 rebounds en 3 assists; Nino Vrencken 10 punten (2/4) en 5 assists.

23 EK MU20 ALB NED volkslied

'Ik ben blij dat ik de second unit veel minuten heb kunnen geven'

Van Noord: "We zijn 2-0 in onze groep na deze zege op Albanie. Ik ben blij dat ik de second unit veel minuten heb kunnen geven. Ze hebben dat met verve opgepakt, doorgepakt en zichzelf leeg gespeeld. Nu hebben twee dagen rust in het schema en dan wacht dinsdag a.s. Finland. Dat is een gerenommeerde ploeg die een hoog tempo speelt. Dan zullen we kijken of we die ook kunnen omzetten in winst, wat geen makkelijke opgave zal zijn. Maar deze zege op Albanië geeft ons de leidende positie in de poule en dat is altijd meegenomen.