!
VU20-SLO-jul23
31 juli 2023

Bikkelende Lions VU20 blijven ongeslagen

De Oranje VU20 ploeg van Bart Sengers en Stijn van Duijn is na twee wedstrijden nog steeds ongeslagen. Tegen Slovenië bogen de vrouwen een stroef derde kwart om in een knappe 51-57 overwinning.

KWARTSTANDEN: 15-16; 12-12; 19-14; 5-16

GAMEFLOW

Oranje – Slovenië bleek een wedstrijd waarin de ploegen elkaar, met name in de eerste helft, geen enkele ruimte lieten in een flow te komen. Elke keer als een van beide teams een run dacht te maken van vier of zes punten, counterde de andere weer.

Oranje ging rusten met een 27-28 voorsprong en bleef in de derde periode lang op die 28 staan. Slovenie knokte zich in die periode naar een voorsprong van 10 punten toe, voordat Oranje pas na bijna zes minuten weer wist te scoren. Een driepunter van Jade Brughuis brak de ban voor Oranje en gaf de ploeg van Sengers en van Duijn het momentum waar het naar zocht.

STATS DON’T LIE

Oranje heerste onder de borden en won de rebound-battle met 54-30. Lotte Toornstra, Lotte van Kruistum en Jasmijn Olsem hadden 9 rebounds, en Jaleesa Molina had er 7.

Oranje had het vizier op de vrije werplijn nog niet helemaal zuiver staan: 18 op 28 (Waarvan 11 op 12 van Lotte van Kruistum), maar Slovenië schoot slechts 13 op 28 van de lijn.

TOPSCORERS

Nederland: Lotte van Kruistum 20 punten en 9 rebounds. Jade Brughuis 11 punten en 5 rebounds.

Slovenië: Blaza Ceh 16 punten. Sara Samolic 12 punten.

VU20-SLO-jul23-2

'KARAKTER EN WERKLUST'

Head coach Bart Sengers: “Dit was niet helemaal wat we van te voren bedacht hadden. We wilden klein spelen tegen deze tegenstander, maar foutenlast dwong ons om toch groter te spelen. Dat werkte goed. We kunnen op verschillende manieren een tegenstander pijn doen, en dat laten we vandaag goed zien. De meiden hebben knap gevochten om de wedstrijd te keren, want we bleven zo ontzettend lang op 28 staan. Jade’s drietje gaf ons momentum. En toen hebben die meiden de wedstrijd op karakter en werklust binnengetrokken.”