!
Bo Nationale Sportweek.jpg
21 september 2020

Bo Kramer ontdekt tijdens Nationale Sportweek 'wat sport met je doet'

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Kortom: ‘sport doet iets met je!’ Dat is dan ook opnieuw het thema van NOC*NSF Nationale Sportweek, die afgelopen vrijdag is begonnen en nog t/m 27 september duurt. Rolstoelbasketbalinternational Bo Kramer is een van de ambassadeurs die in een speciale video met basketballers over het thema in gesprek gaat.

Sportclubs spelen een belangrijke rol als ontmoetingsplek. Daarom verdient iedereen een sport of sportclub die bij hem of haar past en elke buurt verdient een open club. Wij willen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier kunnen sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Dat is precies wat we tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 gaan doen: met zijn allen lekker sporten en bewegen. #sportdoetietsmetje

Hoe ziet de NOC*NSF Nationale Sportweek er dan uit? Elke dag van de week staat in het teken van een ander thema, zoals ‘voeding’, ‘inclusief sporten’, ‘duurzaamheid’ en ‘vitaliteit op de werkvloer’. Met de verschillende thema’s willen wij zoveel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van sport. Honderden sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mogelijk, want zij openen van 18 tot en met 27 september 2020 hun deuren. Daarnaast zijn Eindhoven, Nieuwegein en Emmen dit jaar de drie host cities waar extra veel sportactiviteiten zullen plaatsvinden.

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Met extra omarming van Nederlandse Loterij maakt NOC*NSF samen met haar partners de NOC*NSF Nationale Sportweek mogelijk. Het is een geweldige mogelijkheid om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe je ook mee? Let’s #BeActive!

Dit jaar wordt de sportweek vertegenwoordigd door een sportambassadeurselftal met onder andere Orange Lion Bo Kramer, een van de beste rolstoelbasketbalsters ter wereld. In diverse video’s gaan de sportambassadeurs met ‘amateursporters’ sporten en in gesprek over wat sport met hen doet. Bekijk hier de video van Bo:

Gerelateerde artikelen