!
VU20-NOR-aug23-1
5 augustus 2023

Halve finale wacht voor Vrouwen Onder 20

De VU20 van coaches Bart Sengers, Stijn van Duijn en Rinske van Schoonderveld hebben in Craiova de halve finales van het EK voor B-landen behaald. Na een stevige 86-59 overwinning op Noorwegen wacht daarin vanavond Duitsland.

Kwartstanden: 16-23; 16-18; 13-30; 14-15

Gameflow

Oranje startte de wedstrijd scherp en controleerde vanaf de opening tip. De Leeuwinnen verdedigden hard, en hielden de Noorse sterspeelster Karyn Sanford tot diep in het derde kwart scoreloos. En scorend ging het prima voor de Nederlandse ploeg, die met name Jaleesa Molina goed de basket zag vinden. Na rust drukte Oranje de tegenstander helemaal onder water. Met een alles zeggende kwartstand van 13-30 kwam de Noorse handdoek dan ook al voor het begin van het laatste kwart in de ring.

Stats dont lie

Oranje kreeg slechts 5 punten tegen van turnovers, en maakte er zelf 29 op de verschillende steals die er gepakt werden. Ook opmerkelijk was het verschil in bench points: Waar Noorwegen er 18 noteerde, wat helemaal niet verkeerd is, knalde de bank van Oranje 40 punten binnen.

Topscorers

Nederland: Jaleesa Molina 19 points 7 rebounds; Lotte van Kruistum 13 points 11 rebounds 4 assists; Jade Brughuis 10 points 5 rebounds.
Noorwegen: Aurora Sorbye 15 points; Karyn Sanford 9. Maria Myklebust 9.

VU20-NOR-aug23-2

'Plan uitgevoerd'

Hoofdcoach Bart Sengers: “Eindelijk ons plan uitgevoerd. Noorwegen had een wedstrijd meer gespeeld in de poule, en dus wilden we knalhard verdedigen, en gas geven, tempo maken. Dat hebben we heel aardig gedaan. Na rust hebben we mensen ook nog wat rust kunnen geven. Tegen Duitsland wordt het een andere wedstrijd. Prima team, maar dat zijn wij ook. We hebben twee wedstrijden om voor een medaille te spelen, en dat is een mooie afsluiting”