!
VU16-DEN-aug23-2
13 augustus 2023

Onrustige Orange Lions VU16 niet opgewassen tegen Groot-Brittannië

De Orange Lions Vrouwen U16 hebben hun eerste nederlaag moeten incasseren bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie. De onrustig spelende Nederlandse basketbalsters waren zaterdag in Montenegro niet opgewassen tegen Groot-Brittannië. De ploeg van bondscoach Chris Stomp leed een 78-49 nederlaag. Maandag 14 augustus wacht om 13.30 uur IJsland als derde opponent in groep C.

Kwartstanden: 24-18; 19-11; 20-13; 15-7

Gameflow

Nederland moest de hele wedstrijd in de achtervolging. De Britse basketbalsters sloegen de beslissende slag toen ze bij 49-39 en nog ruim vier minuten te spelen in het derde kwart een 14-0 run plaatsten.

Topscorers

Nederland: Quintilla Hidalgo (foto) 11 punten (4/8); Mia-Elle Lieverst 12 punten en 8 rebounds.

Stats don't lie

Nederland worstelde met de schotpercentages. Totaal was dat slechts 23,7 procent en achter de driepuntslijn 18,2. Op de vrije worplijn waren de Orange Lions 7 op 14. Maar de meeste pijn deden de 28 turnovers.

'We speelden paniek basketball'

Stomp: "We begonnen slap aan de wedstrijd. Qua snelheid moeten we enorm wennen. Groot-Brittannië hield het tempo enorm hoog en wij konden dat alleen met fouten afremmen. We bleven in de wedstrijd hangen, ondanks dat we enorm veel moeite hadden met hun zone. De passing was niet verzorgd, we speelden paniek basketball. De inzet was uitstekend, maar de handelingssnelheid die hier nodig is en fysiek het gevecht aan gaan, dat is nieuw voor ons. Hier draait het om slimheid, rust en je eigen skills. Dat was bij een aantal meiden niet helemaal top vandaag. Onze tranen drogen, ervan leren en maandag de draad weer oppakken tegen IJsland."