!
2020_3x3_Orange Lions_Averink.jpg
6 februari 2020

Orange Lions 3x3 naar Rusland voor tweede stop ULE

Door Ronald van Dam

De Orange Lions 3x3 doen komend weekeinde mee aan de tweede stop van de United League Europe 3х3, een professionele Europese League die z'n tweede seizoen beleeft. De ULE telt vijf stops. Er doen twaalf teams mee uit Rusland, Wit-Rusland, Slovenië, Letland, Nederland, Polen, Servië en Litouwen. Bij de eerste stop eind januari werden de Lions tweede.

Het wordt in St. Petersburg voor Ross Bekkering het eerste officiële optreden in het shirt van de Nederlandse 3x3 selectie. De andere drie Lions in de Russische stad zijn Arvin Slagter, Dimeo van der Horst en Kasper Averink. Voormalig eredivisiespelers Slagter en Bekkering zijn dit seizoen toegetreden tot de nationale 3x3 selectie bij de mannen. Doel is olympische kwalificatie af te dwingen voor de Spelen in Tokyo, waar 3x3 basketball voor het eerst op het programma staat.

Afgelopen weekeinde deed de Nederlandse 3x3 ploeg samen met een aantal andere landen mee aan een internationaal voorbereidingstoernooi in Servië met de fraaie naam 'Test team skills before the Olimpic'. De volledige Nederlandse selectie was in Servië aanwezig en speelde een aantal oefenduels. Daarna deden Aron Royé, Sjoerd van Vilsteren, Kasper Averink en debutant Arvin Slagter mee aan een toernooi. Ze eindigden op de vierde plek. Nederland won met 22-16 van Rusland en verloor van Kroatië (20-19) en latere winnaar Servië (21-17). In de strijd om de derde plek was Slovenië met 21-17 te sterk voor het Nederlandse viertal.

Bij de tweede stop van de United League Europe 3х3 neemt TeamNL, zoals de Lions in de ULE heten, het in de groepsfase op tegen het Russische Inanoma en het Letse Ventspils Ghetto. De Lions spelen zaterdag om 13.10 uur eerst tegen de Russen en om 15.30 uur tegen de Letten. De kwartfinales, halve finales en finale zijn op zondag.

Gerelateerde artikelen