!
20230813_ned-turw_FotoSteffieWunderl_0017
14 augustus 2023

Rolstoelbasketbalsters Orange Lions wachten op eerste echte uitdaging

De vrouwen rolstoelbasketballers wachten op het European Para Championship nog op hun eerste echte uitdaging. De leeuwinnen hielden tegen Turkije namelijk een demonstratie: 76-12. De mannen hadden, na een serieuze test tegen Spanje, geen kind aan Zwiterserland: 64-33.

Sterk begin

De mannen lieten in de eerste minuten tegen Zwitserland zien wat voor dag het zou worden. Via 10-0 eindigde het eerste kwart in 22-6. Zwitserland bleek bepaald geen Spanje, maar speelde het tweede kwart beter. Het verschil kromp tot 12, maar een Nederlandse run zorgde ervoor dat het nooit spannend werd.

Mattijs Bellers was met 19 punten topscorers voor de Lions. Mendel Op Den Orth had 14 punten en 10 rebounds.

NED V SUI M SA Images EPC_4019

Geen tegenstand

Het leek alsof de Nederlandse vrouwen niet op hetzelfde veld thuishoorden als hun Turkse tegenstanders. 76-12 Is namelijk geen score die je op een Europees eindtoernooi verwacht.

Vooraf was bekend dat Turkije geen serieuze test zou vormen – maar de ploeg speelt wel graag fysiek. Na 2-2 hielden de Nederlandse vrouwen ze een kwart lang zonder score. Het was al snel 23-2, waarbij Nederland veel kansen miste en slordig balverlies leed.

De Turken kwamen nooit aan spelen toe. Na een 42-6 eerste helft, en een 24-0 derde kwart, geloofden de Lions het wel. Een tam vierde kwart (10-6) voor Nederland blies de wedstrijd uit. Bo Kramer eindigde met 21 punten en 11 rebounds. Mariska Beijer had met 14 punten en 11 rebounds ook een double double.